konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Foto:

Ukupno: 3

» Podroom
GIF I GRADOVI
Izložba je deo dugogodišnjeg istraživačko-kustoskog projekta "GIF: vizuelna praksa kao kritika" koji se fokusira na pozicioniranje animiranog GIF-a u teoriji i istoriji umetnosti, arhitekture, muzeologije i medija.
09 feb čet
09 mar čet
19:00
.
Izložba GIF i gradovi predstavlja odabir radova vizuelnih umetnika, arhitekata i asocijacija koji koriste ovaj format za prezentaciju i dokumentaciju svojih praksi ili kao umetnički medij. Ovo je jedna od izložbi u okviru dugogodišnjeg istraživačko-kustoskog projekta GIF: vizuelna praksa kao kritika koji se fokusira na pozicioniranje animiranog GIF-a u teoriji i istoriji umetnosti, arhitekture, muzeologije i medija. Izložba se tematski orijentiše na GIF-ove koji su u vezi sa prostorom, politikama prostora, socijalnim stanovanjem, istorijom i teorijom arhitekture.
 
Učesnici:
Arhitektonski biro TatjaneBilbao (Meksiko), Arhitektonski kolektiv (Hrvatska), Arči Arčambolt (SAD), Sonja Bajić (Srbija/ Francuska), Srđan Đurić (Srbija), Čarls Jang (Velika Britanija), Igor Juran (Hrvatska), Ivana Korać (Srbija), Ida Križaj Leko (Hrvatska), Kurs (Srbija), Marija Marić (Srbija/ Švajcarska), Mladen Miljanović (BiH), Nikola Silić, ABVH (Srbija), Slobodan Stošić (Srbija), Mia Ćuk (Srbija), Creative Time Reports (SAD)
 

Kustos: Sonja Jankov (Srbija)

Sonja Jankov (1985, Novi Sad) je samostalna teoretičarka savremene umetnosti i kulturoloških aspekata arhitekture. Bila je stipendistkinja Centra za kritiku i kulturološke studije (Prag) i Fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka. Radila je i volontirala u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (2012-2015) i kao saradnik brojnih časopisa. U njene kustoske projekte spadaju GIF: vizuelna praksa kao kritika i Post-arhiva savremene umetnosti. Učesnik je Future Architecture Platform projekta (Platforma za budućnost arhitekture)od 2016. godine.

Preuzmite katalog izložbe.


 
 

 

 

 

Bookmark and Share

Komentari

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close