konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

Uvod u nordijsku operu i vokalnu muziku
Završni koncert radionice "Uvod u nordijsku operu i vokalnu muziku"
31 mar
p u s č p s n
18:00
.

Završni koncert radionice Uvod u nordijsku operu i vokalnu muziku organizuje Operosa u saradnji sa asocijacijom Enoa. Ovaj koncert je završetak Operosa radionice koja predstavlja retku priliku da se publika upozna sa operom i pesmama nordijskih zemalja.

Tokom radionice, polaznici će istraživati dela autora kao što su Hallstrom, Merikanto, Rosenberg, Langaard, Madetoja, Rutavaara, a takođe i savremeni i romantičarski lid kompozitora kao što su Grig, Nielsen, Stenhammar, Sibelijus i Alfven.

Švedski dirigent Jakob Hultberg će, zajedno sa finskom pijanistkinjom Sofijom Vilkman, pomoći mladim umetnicima u tumačenju i vezi koje su izvršene kroz ranije muzičke periode sa korenom u ruskom, švedskom i danskom stvaralaštvu i uticajem nacionalnog folklora. Akcenat je na različitim nijansama stila ovog podneblja, kao i na različitim jezicima nordijskih kompozitora.

Mladi umetnički tim pruža svež i drugačiji aspekt nordijske muzike učesnicima radionice, a ovim koncertom se nadamo da ćemo pružiti delić atmosfere sa radionice.

Koncert će posetiti delegacija Ambasade Finske, a uvodni govor održaće zamenica ambasadora, gospođa Paivi Alatalo.
 

Bookmark and Share

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close