konkurs likovna 2018
bina 2017
 English (United States) Srpski (Srbija) Српски (Србија)

Pretraga  

Media

Nema sadžaja.
Ukupno: 0

Koncert Artijoma Šiškova, Jevgenija Rumjanceva, Vitalija Vatulja i Marije Nemcove
Violinista Artijom Šiškov, violončelista Jevgenij Rumjancev, saksofonista Vitalij Vatulja i pijanistkinja Marija Nemcova održaće u Beogradu koncert, a potom i majstorske kurseve
22 apr
p u s č p s n
20:00
.

Umetnici iz Rusije, violinista Artijom Šiškov, violončelista Jevgenij Rumjancev, saksofonista Vitalij Vatulja i pijanistkinja Marija Nemcova održaće u Beogradu koncert, kao i majstorske kurseve u saradnji sa organizacijom Music for Piece.
Kurseve za učenike i studente će organizovati ESTA Srbija i Udruženje saksofonista Srbije.

Program:
G. F. Hendl      Ulazak Kraljice od Sabe
                           iz oratorijuma Solomon
                                    ar. za violinu, violončelo, saksofon i klavir

N. Resanović   Trio za violinu, saksofon i klavir
                                      Rock - Thru a Stained Glass Window
                                      Stone Cold Sentiment
                                      The Last Chord

Dž. Kramb      Sonata za violončelo solo
                                   Fantasia – Andante espressivo e con molto rubato
                                  Tema pastorale con variazioni
                                  Toccata – Largo e drammatico - Allegro vivace

G. F. Hendl       Pasakalja za violinu i violončelo

M. Ravel           Ciganin, za violinu i klavir

T. Jošimacu    Cyber Bird Concerto, za saksofon i klavir
                                    Bird in colours
                                    Bird in grief
                                    Bird in winds

V. Rabl              Četvrti stav Kvarteta op. 1
                                    Allegro con brio
Artijom Šiškov, violina
Jevgenij Rumjancev, violončelo
Vitalij Vatulja, saksofon
Marija Nemcova, klavir
 

Biografije:
Artiom Šiškov
(1984, Minsk) je počeo da uči violinu sa pet godina kod Jane Kučinskaje I uspešno debitovao kao solista sa Beloriskom državnom filharmonijom sa samo osam godina. Završio je Republičku muzičku školu i potom državnu Muzičku akademiju u klasi Edvarda Kučinkog. Postdiplomske studije je završio u Beču na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u klasi Dore Švarcberg.
Šiškov je bio laureate 15 međunarodnih takmičenja kao što su II međunarodno takmičenje Leopold Auer (Rusija, 2014), III violinsko takmičenje Jankelevič (Rusija, 2013), takmičenje Maks Rostal (Berlin, 2012), takmičenje Queen Elisabeth u Briselu i violinsko takmičenje Torun 2007 (Poljska, 2007) i mnoga druga širom Evrope. Takođe je nosilac stipendija fondacija Vladimir Spivakov, New Names, Ruska izvođačka umetnost, kao i posebnog fonda Predsednika Republike Belorusije.
Artiom Šiškov intenzivno nastupa kao solista i kamerni muzičar i uspešno uklapa svoje koncertne aktivnosti sa predavačkim, te drži majstorske kurseve širom Evrope. Nastupao je na brojnim festivalima u Švajcarskoj, Belgiji, Nemačkoj, Rusiji i Belorusiji. Artiom je prva violina Lipkind kvarteta čiji je vođa jedan od vodećih svetskih violončelista Gavriel Lipkind. Takođe, imao je priliku da sarađuje sa muzičarima kao što su Svjatoslav Moroz, Žerom Perno, Ajman Musakajajeva,  Aleksandar Sitkovecki, Andrej Baranov, Maksim Fedotov i drugi. Od orkestara sa kojima je sarađivao ističu se Kraljevski kamerni orkestar Valonije, Nacionalni orketar Belgije, Nacionalna filharmonija Rusije, Moskovski kamerni orkestar, Državni simfonijski i kamerni orkestar Belorusije.

Jedan od najsjajnijih i najharizmatičnijih mladih muzičara Rusije, Jevgenij Rumjancev (1984, Moskva) objedinjuje briljantnu virtuoznost i produbljenu interpretaciju sa uzbudljivim temperamentom i jedinstvenim tonom na čelu. Kao svestrani muizčar jednako uspešno nastupa kao solista i kamerni muzičar. Njegov talenat je istakao i Mstislav Rostropovič na otvrenim majstorskim radionicama na Moskovskom konzervatorijumu.
Rumjancev je započeo muzičko obrazovanje u Centralnoj muzičkoj školi pri Moskovskom konzervatorijumu. Studirao je na Moskovskom konzervatorijumu u klasi prof. Natalije Šahovskaje, narodne umetnice SSSR. Jevgenij je dobitnik stipendije i aktivni učesnik programa Fondacije Vladimir Spivakov, Fondacije Rostropovič (stipendija Nikolaj Mijaskovski), kao i Fondacije Ruska izvođačka umetnost. Bio je polaznik majstorskih kurseva Mstislava Rostropoviča, Davida Geringasa i Eberharta Finkea.
Rumjancev je laureat XIII međunarodnog takmičenja Čajkovski (Moskova, 2007) i Međunarodnog čelističkog takmičenja Hačaturjan (Jerevan, 2010).
Nastupao je širom Rusije i širom Evrope, kao i u Izraelu, Tunisu, Alžiru, Japanu i Južnoj Koreji. Redovno nastupa na brojnim festivalima.
Od 2010. godine predaje na Moskovskom državnom konzervatorijumu i redovno održava majstorske radionice u Rusiji i inostranstvu. Član je žirija mnogih međunarodnih takmičenja.
Član je Udruženja Zvezde takmičenja Čajkovski i Međunarodnog udruženja profesionalnih muzičara. Snimao je radio i televiziju i obajvio nekoliko kompakt diskova.

Vitalij Vatulja (1987, Moskva) je jedan od najistaknutijih saksofonista mlae generacije u Rusiji. Studirao je na Evropskom univerzitetu za saksofon u Gapu (Francuska) gde je imao priliku da radi sa profesorima kao što su Klod Delangl, Vensan David, Kristijan Virt, Arno Bornkamp i Fabricio Mankuzo. Nakon što je završio muzičku školu pri Moskovskom državnom institutu A. G. Šnitke, u klasi prof. Jurija Voroncova, i Rusku muzičku akademiju Gnjesin, u klasi prof. Margarite Šapošnikove, Vitalij je 2015. Godine započeo studije na Amsterdamskom konzervatorijumu za muziku u klasi Arna Bornkampa. Pohađao je brojne majstorkse kurseve profesora kao što su Žan-Deni Miša,  Žan-Iv Furmo, Johanes Ernst, Nobuja Sugava, Kenet Ce i Frederik Hemke.
Vatulja je osvojio nagrade na brojnim međunarodnim takmičenjima. Godine 2010, pobedio je na takmičenju “Reka talenata” održanog u Sankt-Peterburškom domu muzke i na međunarodnom takmičenju “SaxArte” u Italiji, da bi naredne godine osvojio nagrade na Moskovskom međunarodnom konkursu “Glas saksofona u savremenom svetu”, kao i zaltnu medalju na Desetim omladinskim delfijskim igrama u Rusiji. Tokom 2015. i 2016. godine, Vitalij je pobedio na međunarodnom takmičenju “Marko Fjorindo” u Italiji, na kome je uzeo i prvu nagradu u kategoriji kameren muzike sa pijanistkinjom Marijom Nemcovom, sa kojom je osnovao duet “VitaDuo”, kao i na VIII Međunarodnom takmičenju saksofona u Novoj Gorici.
Vitalij Vatulja nastupa kao solista ii član kamernih sastava u Rusiji i inostranstvu. Osnivač je Kvarteta saksofona Symbol. Nastupao je sa orkestrima kao što su Moskovskim državnim simfonijskim orkestrom, Ruskim državnim simfonijskim orkestrom, Državnom akademskom kapelom Sankt-Peterburga i drugim.
Od 2005. godine je aktivan i kao predavač. Njegovi nastupi snimljeni su za radio i televiziju u Ukrajini i Rusiji, a takođe je objvaio 3 kompakt dista sa delima Hindemita, Debisija, Franka, Mendelsona i Borna.
Vatulja je jedan od osnivača i autora međunarodnog humanitarnog projekta “Music for Peace’.
(www.music-peace.com).

Marija Nemcova (1984, Moskva) je prvo takmičeje osvojila sa samo 6 godina. Pohađala je muzičku školu pri Moskovskom državnom konzervatorijumu Čajkovski i potom nastavila školovanje na Moskovskom državnom konzervatorijumu u klasi renomiranog pijaniste prof. Jurija Slesareva, diplomiravši sa uspehom 2007. godine. Iste godine je primljena na Kraljevski koledž za muziku u Londonu kao nosilac stipendije Vilijama Smita, u klasu prof. Dmitrija Aleksejeva, gde je završila postiplomske studije 2009. godine. Tokom studija Marija je održala brojne nastupe kao solista i kamerni muzičar širom Velike Britanije, Nemačke i Italije, u Tunisu, Mongoliji i SAD. Marija je primljena i na prestižnu Pijanističku akademiju u Imoli, Italija, kde je radila sa maestrom L. N. Margariusem. Uspešno je završila i Master program iz muzičkog izvođaštva (MMus in Performance) na Londonskom konzervatorijumu za muziku i igru Triniti Laban, gde je bila nosilac pune stipendije Dereka Batlera. Nakon nastupa na Isabelle Bond Gold Medal Showcase u januaru 2012. godine, Marija je nagrađena prestižnim priznanjem Gold Medal Konzervatorijuma Triniti Laban. Bila je laureat na mnogim međunarodnim pijanističkim takmičenjima u Rusiji, Italiji, Austriji i SAD, od kojih se ističu Musica di Riccione u Italiji, Međunarodno takmičenje Pavle Serebrjakov u Rusiji i Međunarodno takmičenje Rozario Marčano u Beču.
Marija Nemcova je imala priliku da nastupa u čuvenim salama širom sveta kao što su Karnegi hol u Njujorku, Vigmur hol, Kings Plejs i Stenvej hol u Londonu, Berzendorfer hol i Erbar sala u Beču, Nacionalni centar izvođačkih umetnosti u Pekingu i Šangajski centar orjentalne umetnosti, Velika sala Moskovskog konzervatorijuma, Međunarodna kuća muzike u Moskvi i druge.
Sarađivala je sa muzičarima kao što su Pavel Nersesjan, Žan-Deni Miša, Artjom Šiškov, Aleksandar Ram Žan-Iv Furmo i mnogi drugi. Osnivač je humanitarne organizacije Muzika za mir, čiji je zadatak da organizuje koncerte i majstorske radionice za mlade muzičare koji žive u konfliktnim zonama, a do danas su realizovali svoje ideje u preko 20 zemalja.
Osim dva solo CD izdanja, snimala je i sa saksofonistom Vitalijem Vatuljom i poznatim operskim pevačem
                               

Bookmark and Share

Kulturni centar Beograda
Knez Mihailova 6
11000 Beograd, Srbija
tel. + 381 (0)11 2621 469
fax. + 381 (0)11 2623 853
www.kcb.org.rs

Design by Hominid
Code by Sobot
 
[reference]

close[caption]
[thumb][orig][stand]

close