Концерт пијанисткиње Јованке Аранђеловић – OТКАЗАНО

11.09.2017., 20:00

Пијанисткиња мр Јованка Аранђеловић, ванредни професор Факултета уметности у Нишу, публици ће се представити делима Франка, Хајдна и Равела.

Програм:
Сезар Франк             
Прелудијум, корал и фуга

Јозеф Хајдн               
Соната у ха-молу бр. 32, Hob. XVI
Allegro moderato
Menuet Finale – Trio
Finale – Presto

Морис Равел               
Scarbo
из Гаспар ноћи

Мр Јованка Аранђеловић (Ниш, 1961) је завршила основне и магистарске студије клавира на Факултету музичке уметности у Београду 1989. године, у класи ред. проф. Мирјане Вукдраговић. Камерну музику је похађала у класи примадоне Бисерке Цвејић и кларинетисте ред. проф. Ернеста Ачкуна. Током студија је добила награде за најуспешнију клавирску сарадњу у камерној музици и као најбољи студент Одсека за клавир на ФМУ у Београду.
Усавршавала се код пијаниста Дубравке Јовичић, Владимира Крпана, Арба Валдме и Наума Старкмана. Осим тога, заједно са својим ученицима и студентима је учествовала на течајевима професора Арба Валдме, док је на курсу 1990. године у Новом Саду била асистент у настави. Као педагог се усавршавала на предавањима професора Сијавуша Гаџијева (Русија) и Јурија Кота (Украјина), као и на Конгресима ЕПТА- Југославије у Загребу, Новом Саду и Београду.
Наступала је као солиста и клавирски сарадник у Нишу, Београду, Загребу, Љубљани, Сарајеву, Скопљу, САД-у, Италији и Грчкој. Са Нишким симфонијским оркестром (диригенти Живојин Здравковић, Милена Ињац) и камерним оркестром Аморозо (диригент Шериф Дамаџић), била је солиста. Сарађивала је са соло певачима и инструменталистима, и била је хорски корепетитор. Остварила је запажене концерте као клавирски сарадник виолинисткињи мр Марији Рајковић и хорнисти мр Милану Стајићу.
Педагошким радом се бавила у музичким школама у Нишу и Лесковцу, на Вишој музичкој школи у Нишу. Тренутно је у звању ванредног професора на Катедри за главни предмет клавир на Факултету уметности у Нишу.

Loading...