Велики успех изложбе фотографија Дејвида Линча МАЛЕ ПРИЧЕ

17.10.2017., 12:00-20:00
-

У Културном центру Београда, у све три галерије, од 1. до 30. септембра приказана је изложба фотографија МАЛЕ ПРИЧЕ прослављеног филмског режисера и визуелног уметника Дејвида Линча.

Мале приче, које су продуцирали Галерија Итем из Париза и Европска кућа фотографије, у којој је изложба премијерно приказана 2014, ексклузивно је, по ауторовој жељи, била приказана само у галеријама Културног центра Београда. Изложба се сестоји из 56 црно-белих фотографија великог формата са свим одликама његових филмова: чудесно преплитање реалних референата и фантазмагоричних интервенција и композиција.

Током 30 дана поставке изложбу је видело невероватних 12.084 посетилаца што овај догађај на неки начин чини културним догађајем сезоне! У оквиру пратећег програма изложбе, одржано је укупно седам догађаја (трибина, разговора, интервју са Линчом преко скајпа и стручних вођења), која су привукла велики број Линчових обожавалаца. Није случајно што је Културни центар Београда одлучио да као један од кључних програма у години свог 60. јубилеја посвети управо овом изузетном не само филмском него и ликовном/визеулном ствараоцу.

 

 

 

 

Loading...