Концерт виолисткиње Наташе Петровић и пијанисткиње Бојане Димковић

26.02.2018., 21:00

Концерт се реализује у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије. На програму су дела Шумана, Хиндемита и Јевтића.

Програм:
Роберт Шуман     
Märchenbilder – четири комада за виолу и клавир, оп. 113
Nicht schnell
Lebhaft
Rasch
Langsam, mit melancholischem Ausdruck

Иван Јевтић        
Прелиди за виолу и клавир
Andante
Tranquillo
Amoroso
Allegro molto

Пaул Хиндемит    
Соната за виолу и клавир, оп. 11/4
Fantasie
Thema (mit Variation)
Finale (mit Variationen)

Биографије:
Наташа Петровић је завршила основне и магистарске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Петра Ивановића; Усавршавала се на лондонском конзерваторијуму Guildhall School of Music and Drama у Лондону, у класи проф. Дејвида Такеноа. Докторске студије je завршила 2011.године на ФМУ у Београду у класи проф. Дејана Млађеновића.
Извела је премијерна дела на Фестивалу класичне музике XX и XXI века, фестивалу КОМА и на Трибини композитора. Члан је камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа од оснивања ансамбла (1992), са којим је имала наступе, као члан мањих камерних ансамбала и као солиста. Одржала је бројне реситале у већим салама у Београду, Крагујевцу и у Лондону. Направила је трајне ТВ записе у различитим емисијама.
Као члан гудачког квартета Da Capo (Лондон) је освојилае две прве наград,е на такмичењима Chartered Surveyors String Quartet Competition и Gerald Heller & Rosemary Rappaport String Quartet Prize. Натупали су у Лондону, Италији, као и на фестивалима у Француској и Грчкој, а такође су учествовали на Симпозијуму квартета у Лондону (London String Quartet Symposium).
Предавала је у Школи за музичке таленте у Ћуприји и била асистент на ФМУу Београду у класи проф. Петра Ивановића. Запослена је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у звању редовног професора за уметничку област Гудачки инструменти – виола.

Бојана Димковић (Београд) води разноврсну каријеру као пијанисткиња, чембалисткиња и предавач. Запослена је на клавирском одсеку Факултету уметности Универзитета у Нишу и често сарађује са истакнутим појединцима и ансамблима, и то са ансамблом Метаморфозис, Келнском академијом, Симфонијским оркестром РТС, Новом београдском опером, Београдском барокном академијом, Гудачима Светог Ђорђа, Камератом Сербиком и појединцима, као што су Љубиша Јовановић, Катарина Јовановић, Сандра Белић, Ђорђе Милошевић, Саша Мирковић и другима. Ван граница земље, запажени су наступи са ансамблима The Nightingale Trio, The Early Music Experiment и барокним ансамблом The Musicians of London Wall.
Докторирала је на ФМУ у Београду, при одсеку за камерну музику. Постдипломске студије, на одсеку за историјско извођење, је завршила на лондонском конзерваторијуму Guildhall School of Music and Drama, код проф. Карол Ћераси (чембало и фортепиано) и код проф. Џејмса Џонстона (шифровани бас). На истом конзерваторијуму је дипломирала на одсеку за клавир, а потом добила титулу мастера музике на одсеку за камерно извођење (проф. Керолајн Палмер, проф. Чарлс Овен). Средње музичко образовање је започела у Београду и наставила у Великој Британији као стипендиста престижне школе за музичке таленте Персл. Освојила је награде на значајним такмичењима Бродвуд (чембало), Ројал оверсиз лиг и Кетлин Ферије (камерна музика/корепетиција).
Концертни ангажмани укључују извођења широм Европе, као и у значајним концертним дворанама и фестивалима у земљи. Учествовала је бројним радио и телевизијским емисијама. Члан је уредничког тима за часопис Facta Universitatis: Visual Arts and Music.
Више детаља

Loading...