Концерт пијанисте Милана Милића

10.09.2018., 20:00

Пијаниста Милан Милић је апсолвент на Одсеку за клавир ФМУ у Београду у класи ред. проф. Марије Ђукић. На концерту ће наступити и гошћа, сопран Марија Чупоска.

Програм:
Лудвиг ван Бетовен
Соната у де–молу, оп. 31/2 (Олуја)
Allegro
Adagio
Allegretto

Бела Барток
Allegro barbaro

Николај Римски Корсаков
Соло песма Не ветер вея с высоты, оп. 43/2 (Не дува ветар са висина)

Соло песма Редеет облаков летучая гряда, оп. 42/3 (Облаке реди летећа хрид)
Марија Чупоски, сопран

Франц Шуберт/Франц Лист
Die junge Nonne (Млада калуђерица)

Aufenthalt (Останак)

Роберт Шуман/ Франц Лист
Liebeslied /Widmung (Љубавна песма /Посвета) – транскрипције соло песама

Биографије:
Пијаниста Милан Милић (1996, Београд) је апсолвент на Одсеку за клавир Факултета музичке уметности у Београду у класи редовног професора Марије Ђукић. Остварио је бројне солистичке концерте и наступао као солиста и камерни музичар у свим престижним концертним дворанама у Београду и многим градовима Србије.
Освојио је низ високих награда на националним и међународним пијанистичким такмичењима. Његов репертоар обухвата дела свих стилских епоха, као и савремених српских композитора. Интензивно сарађује са студентима соло певања из класе ред. проф. Људмиле Поповић, у чијој класи је похађао студије камерне музике.

Марија Чупоска (сопран) je учила соло певање у МШ Станковић. Основне студије соло певања завршила је на ФМУ у класи проф. Николе Китановског. Завршила је и студије на Филолошком факултету. Усавршавала се у Аустрији као стипендиста Аустријске барокне академије, као и у раду са еминентним певачима. Наступала је као солиста на концертима у Аустрији, као и на Фестивалу младих у Сочију и Бољшој фестивалу. Наступа у Позоришту на Теразијама у оквиру пројекта Фантом из опере. Сарађивала је са диригентима као што су Весна Шоуц, Бојан Суђић и Владимир Крањчевић. Наступала је као солиста и са Симфонијским оркестром ФМУ, са оркестром Опере Српског народног позоришта у Новом Саду под диригентском палицом маестра Ђанлуке Марчана, као и са ГО Душан Сковран. Лауреат је Међународног такмичења соло певача Никола Цвејић, а добитница је и годишњег признања из фонда Бисерка Цвејић.

Loading...