Koнцерт студената Факултета музичке уметности

03.09.2018., 21:00

На концерту ће наступити Нина Мартиновић, студенткиња мастер студија на Катедри за клавир ФМУ у Београду из класе ван.проф. Ненада Радића. Концерт реализујемо у сарадњи са Факултетом музичке уметности у Београду и Италијанским институтом за културу у Београду

Програм:
Jохан Себастијан Бах / Феручо Бузони
Корални прелудијум у еф-молу, BWV 639

Лудвиг ван Бетовен
Соната у Е–дур, оп. 109
Vivace, ma non troppo    
Prestissimo    
Andante molto cantabile ed espressivo

Дејан Деспић
Хумористичне етиде, оп. 26

Морис Равел
Игра воде, М.30

Сергеј Рахмањинов
Прелид у ха-молу, оп.32/10
Прелид у Ес-дуру, оп.23/6
Прелид у Бе-дуру, оп.23/2

Биографија:
Нина Мартиновић (Београд, 1994) је завршила ОМШ Мокрањац у класи проф. Наташе Шпачек, и средњу школу у класи проф. Милице Васиљевић. Дипломирала је 2015. године на ФМУ у Београду на клавирском одсеку у класи доц. Наташе Митровић и уписала мастер студије на одсеку за камерну музику, у класи др ум. доц. Тее Димитријевић. Тренутно завршава мастер студије  на одсеку за клавир у класи др ум. проф. Ненада Радића и бави се педагошким радом у МШ Станковић.Добитница је бројних награда а издвајају се трећа награда на такмичењу младих виртуоза у Софији, друга на такмичењу Николај Рубинштајн у Паризу, прва награду на такмичењу Међународно такмичење Слобомир и две прве награде на Међународном такмичењу Анемос у Риму (категорије соло клавир и клавирски дуо). Осим бројних наступа у организацији школе, издваја се наступ са оркестром у великој дворани Коларчеве задужбине.
Добитница је стипендије Министарства просвете. Одржала је солистичке наступе, као и са колегиницом Ивоном Милић, а наступа и у клавирском дуу Сказка који је освојио првау награду на XI Фестивалу словенске музике и прву награду и лауреат на XX Републичком такмичењу камерне музике.

Loading...