Концерт пијанисткиње Кристине Крстић

08.10.2018., 20:00

Кристина Крстић је студенткиња специјалистичких студија ФМУ у Београду у класи ред. проф. Бранка Пенчића. Концерт реализујемо у сарадњи са Факултетом музичке уметности у Београду.

Програм:
Франц Лист        
Клавирски комади, S.192
I Adagio
II Moderato

Петраркин сонет бр. 104, S. 158/1

Карол Шимановски          
Варијације у бе–молу, оп. 3

Фредерик Шопен  
Соната бр. 2 у бе–молу, oп. 35
Grave – Doppio movimento
Scherzo
Marche funèbre – Lento
Finale – Presto

Биографија:
Кристина Крстић (Панчево, 1994) је завршила СМШ Јован Бандур у Панчеву у класи проф. Марије Лигети-Балинт. Дипломирала је 2015. године на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Бранка Пенчића. Завршила је мастер студије, а тренутно је студент специјалистичких студија у истој класи. Усавршавала се на мајсторском курсу пијанисте Николаја Демиденка.
Учествовала је на многим такмичењима за младе пијнисте и камерне ансамбле и остварила је значајне резултате, као што су лауреат такмичења Donne in musica у Крушевцу, прве награде на истоименом такмичењу у Крагујевцу и на Фестивалу младих пијаниста у Шапцу, награде на републичким такмичењима ученика и студената музике и такмичењима у Шапцу, Убу и Ковачици (Пијанистичко такмичење Wendl and Lung), друга награда на Међународном пијанистичком такмичењу Бањалучки бијенале (2012) и прва награда а на Међународном такмичењу у оквиру Шопен феста (2017). Такође је освајала прве и друге награде на такмичењима као члан камерних састава (Републичко такмичење ученика музичких и балетских школа Србије, такмичење Даворин Јенко у Београду).
Наступала је на концертима у Београду (Коларчева задужбина, Скупштина града Београда, САНУ, СКЦ, Руски дом, амбасада Републике Пољске у Београду), Крагујевцу, Новом Саду, Панчеву и Тузли. Учествовала је и на многим добротворним и свечаним манифестацијама као солиста и клавирски сарадник. Носилац је пројекта Тајанствене дирке са ментором проф. Маријом Лигети-Балинт, кроз који је настала збирка композиција ученика из професоркине класе.

Loading...