ФЕСТ ЧЕТВРТИ ДАН / 26. ФЕБРУАР

26.02.2019., 12:00

12.00 ВЕЛИКИ МИСТИЧНИ ЦИРКУС

Филм говори о пет генерација истог циркуса у породичном власништву. Од почетка рада Великог мистичног циркуса 1910. године до данас, гледаоци ц́е уз помоц́ Селавија, мајстора церемоније који никад нец́е остарити, пратити авантуре и љубави породице Книпс, од свог врхунца преко декаденције, до неочекиваног завршетка. Ово је филм у коме се стварност и фантазија удружују у мистичном универзуму.

ДРЖАВА: Бразил 2018
ПРОГРАМ:ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
ТРАЈАЊЕ: 105’
РЕЖИЈА:Carlos Diegues
УЛОГЕ:Jesuita Barbosa, Vincent Cassel, Bruna Linzmeyer, Rafael Lozano, Marina Provenzzano, Juliano Cazarré, Flora Diegues, Luiza Mariani, Mariana Ximenes, …

14.30 ПОД СЕНКОМ СУМЊЕ

Давид је млад, срећан човек. Има вољену жену, двоје преслатке деце и групу блиских пријатеља с којима породично летује. Међутим, по повратку са планине Вогези, где је боравио са пријатељима, Давида одводе на саслушање у полицију у вези са једним убиством. Истрагом се убрзо утврђује да Давид, испод беспрекорне маске, баш и нема тако савршен живот. У његовом окружењу, сенка сумње почиње да се шири и формирају се кланови са опречним мишљењима.

Белгија, Француска, Швајцарска / , 2017
ПРОГРАМ: ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ:90’
РЕЖИЈА:Samuel Tilman
УЛОГЕ: Fabrizio Rongione, Natacha Régnier, Baptiste Lalieu, Myriem Akheddiou, Yoann Blanc

17.00 ПОШТАРЕВА ПАЛАТА

Крајем 19. века, Жозеф Фердинанд Шевал је обичан поштар који свакога дана разноси пошту од села до села широм департмана Дром. Као самац, доживљава потрес у животу када упозна жену из снова, филомену. Из њихове везе рађа се ћерка, Алис. Зарад свог детета, које воли највише на свету, Шевал се упушта у луд подухват: да сагради за њу, само својим рукама, невероватну палату. Никада не ометен животним недаћама, овај обични човек неће одустати и посветиће 33 године свога живота да би створио једно изузетно дело: „Идеалну палату“.

ДРЖАВА:Француска 2018
ПРОГРАМ:ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 105’
РЕЖИЈА: Nils Tavernier
УЛОГЕ:Jacques Gamblin, Laetitia Casta, Florence Thomassin, Bernard Le Coq

19.30 СИБЕЛ

Двадесетпетогодишња Сибел живи са својим оцем и сестром у скровитом селу у планинама црноморског региона Турске. Сибел је нема, али она комуницира користец́и прадавни звиждук језика тог подручја. Одбачена од својих сељана, она неуморно лови вука за кога се каже да се шуња по оближњој шуми, што је изазивајући страхове и фантазије међу сеоским женама. Тамо прелази пут с бегунцем. Повређен, претец́и и рањив, он је први који је гледа другим очима.

ДРЖАВА:Турска, Француска, Немачка, Луксембург, 2018
ПРОГРАМ:ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 95’
РЕЖИЈА:Guillaume Giovanetti, Çagla Zencirci
УЛОГЕ: Damla Sönmez, Emin Gürsoy, Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya, Sevval Tezcan

22.00 АЛЕКСАНДРА

Александра и њена мајка, Драгиња, заљубљене су у истог човека, Радета. Свака, на свој начин, покушава да се искобеља из рутине, усамљености, сивила, слабости, кроз ту романсу. Александра жели да пронађе свој идентитет, а Драгињи је очито лакше да контролише и води мали породични посао, него емотивни живот, па и однос са кћерком.

ДРЖАВА: Србија 2019
ПРОГРАМ: ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
ТРАЈАЊЕ:72’
РЕЖИЈА: Саша Радојевић
УЛОГЕ:Милутин Милошевић, Татјана Венчеловски, Јелена Шушњар, Љума Пенов, Дубравка Ковјанић, Анђелија Вујовић

 

 

Loading...