ФЕСТ ПРВИ ДАН / 23.ФЕБРУАР

23.02.2019., 12:00

12.00 РОБИ МИЛЕР – ЖИВОТ У СВЕТЛОСТИ

Редитељ и директор фотографије Клер Пајман имала је приступ хиљадама осмомилиметарских видео дневника, фотографијама и полароидима које је Милер сликао док је радио на више од седамдесет дугометражних филмова током своје каријере, често са сталним сарадницима као што су Вим Вендерс, Џим Џармуш и Ларс фон Трир. Филм преплиће те слике са деловима филмова, стварајући ток и кинематографски континуум. Рад Робија Милера пореди се са сликарима Вермером и Хопеом, такође мајсторима светла. Чак и кад су завршени филмови, његове слике се и даље крећу. Светлост никада не бледи јер он увек оставља простор да осветли људске емоције.

Холандија, Немачка / 2018
Програм: ДокуФест
Трајање: 86’
Режија: Claire Pijman
Улоге: Robby Müller, Wim Wenders, Jim Jarmusch

14.30 РОБЕРТ МИЧАМ – ФИНЕ ДЕВОЈКЕ НЕ ОСТАЈУ НА ДОРУЧКУ

Филм слави живот озлоглашеног холивудског „лошег момка“, Роберта Мичама.

САД, 2018
Програм: ДокуФест
Трајање: 93′
Режија: Bruce Weber
Улоге: Robert Mitchum, Johnny Depp, John Mitchum, Frances Fisher, Emie Amemiya, Bob Stevens, Benicio del Toro, Al Ruddy, Liam Neeson

17:00 ДИЈАМАНТИНО

Дијамантино, највећа светска фудбалска звезда, губи свој специјални осећај за лопту и, осрамоћен, завршава каријеру. Трагајући за новим смислом живота, интернационална икона креће на урнебесну одисеју и на том путу сусреће се са нео-фашизмом, избегличком кризом, генетским модификацијама и потером за извором генијалности.

Португалија, Француска, Бразил / Португал Бразил, 2018
Програм:Фест представља
Трајање: 92′
Режија:Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Сценарио:Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt
Улоге:Carloto Cotta, Cleo Tavares, Anabela Moreira, Margarida Moreira, Carla Maciel, Filipe Vargas, Manuela Moura Guedes, Joana Barrios, Maria Leite

19:30 АРКТИК

Човек који је остао заробљен на Арктику након авионске несреће мора да одлучи да ли да остане у релативној сигурности свог импровизованог кампа или да крене на опасно путовање у непознато, у нади да ће успети да се спасе.

Исланд , 2017
ПРОГРАМ:ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 97’
РЕЖИЈА:Joe Penna
УЛОГЕ:Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir

22:00 ПТИЦЕ СЕЛИЦЕ

У пустињи Ла Гуахира, у северној Колумбији, тумачење знакова и снова, моћ предсказања, талисмана и неке врло јаке традиције, одржавају културу Вају народа и држе заједно све кланове на територији коју су ‚‚бранили од пирата, Енглеза, Шпанаца и разних власти“. Али крајем шездесетих година, указују се прилике за трговину марихуаном.

ДРЖАВА:Колумбија, Данска, Мексико / Kолумбиа , 2018
ПРОГРАМ: ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
ТРАЈАЊЕ:125’
РЕЖИЈА:Cristina Gallego, Ciro Guerra
УЛОГЕ:Natalia Reyes, Carmiña Martínez, José Acosta, Jhon Narváez

 

 

Loading...