2. БЕОСЕФ – БЕОГРАДСКИ ОГЛЕДАЛОВ СРЕДЊОШКОЛСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

15.11.2019., 13:00

Пројекција кратких филмова средњошколаца 2. БЕОСЕФ-а (Огледаловог средњошколског филмског фестивала Србије и региона)

Огледало је часопис који излази тромесечно и бави се стварањем средњошколаца и њихових професора, из Србије и региона, у области есеја, прозе, поезије, ђачког новинарстава,беседништва, ликовних радова , фотографије и филма.

Тема, идеја, прича, заплет, порука… То су речи које нам професори или ментори, критичари или зналци, упућују као путоказе за стварање успешног уметничког дела. Сви филмови који су пристигли на фестивал јасно показују да се вешто воде различитим темама и идејама

Прве радове ученика- аутора, и поред свих бројних несавршености, често одликују непосредност, искреност и велика амбиција – квалитети који су пресудни за успешност сваког филма, а који често избледе у потоњим, занатски вештијим радовима. Због тога су овакви фестивали посвећени младима истовремено интимни и посебни, јер непогрешиво показују о каквим новим уметницима је реч, и иницирају их у свет – у сусрет са публиком.

Ове године у селекцију је уврштено 16 филма из 11 школа и исто толико градова. Награде и похвале биће јавно објављене на дан њихове пројекције у Дворани Културног центра Београда 15. новембра.
О наградама одлучују редитељка Соња Ђекић, Нина Михаљинац, доценткиња Факултета драмских уметности и Зоран Јанковић, филмски критичар.
Награде су обезбедили Филмски центар Србија и РТС издаваштво.

Пројекција средњошколских филмова 15. новембра у 13.00 биће отворена и бесплатна за све посетиоце.

Loading...