НЕДЕЉА ТУРСКОГ ФИЛМА / 21. 3. / 18:00 отказано

21.03.2020., 18:00

Субота, 21. март 2020.
18.00     КРАЉИЦА ЛИР /2019, 84 мин.
Редитељ: Пелин Есмер
Продуцент: Пелин Есмер, Дилде Махали
Сценарио: Пелин Есмер
Улоге:  Бехије Јаник, Уму Курт, Фатма Фатих, Зејнеп Фатих, Хусеин Арсланкојлу, Џенет Гунеш, Еркан Гузел, Ахмет Аксој
Након пројекције одржаће се Q&А са редитељком Пелин Есмер и продуценткињом Дилде Махали.

Мања група сељанки са планина Таурус почетком 2000-их година окупља се и оснива позоришну групу.  Жене  чији ће се живот  променити захваљујући друштву по имену „Позоришна трупа Арсланкој“ свој живот почињу да пројектују на сцену. Зацртавиши себи неки нови циљ  овог пута, планирају да у забаченим планинским селима одиграју Шекспирову драму Краљ Лир. Свет жена које крећу на пут како би одиграле представу у селима у која чак и вода тешко стиже, прожима се са светом краља Лира.

Редитељка овог документарца пуног комедије и  фикције  је  Пелин  Есмер  чији  смо  последњи  филм фантастике Нешто корисно приказали прошле године на Недељи турског филма. Редитељка ће се ове године дружити са публиком.

20.30     ШАМПИОН/2018, 129 мин.
Редитељ: Ахмет Катиксиз
Продуцент: Керем Чатај, Пелин Дишташ, Фатих Аксој
Сценарио: Ахмет Катиксиз, Серкан Јорук
Улоге: Екин Коч, Фарах Зејнеп Абдулах, Фикрет Кушкан, Сибел Ташџиоглу
Након пројекције филма биће одржана Q&А сесија са продуцентом Јамач Окуром.

Авантура Халиса Караташа (Екин Коч), који је у Истанбул дошао са намером да постане добар џокеј, започиње његовим сусретом са Болд Пилотом. Али призор који се појављује на крају овог путовања далеко је изнад Халисовог очекивања: Обоје постају легенде. На пут полазе како би Бегум (Фарах Зејнеп Абдулах), особи коју обојица воле, вратили наду у живот ; али догоди се нешто што не очекују: Постају нада читавом друштву.

Ово је филм који је у Турској погледало преко 2,5 милиона гледалаца, а чију главну улогу тумачи млада глумица Зејнеп Фарах Абдулах из филма Шапни ми ако заборавим, приказаног на

Недељи турског филма (2019) и серије Како време пролази, која је имала велику гледаност у Србији

Loading...