Ауторско-кустоски разговор уз изложбу СЕКВЕНЦЕ ИСТИНЕ И ОБМАНЕ Вање Бучан

15.09.2020., 19:00

Ауторско-кустоски разговор уз изложбу
СЕКВЕНЦЕ ИСТИНЕ И ОБМАНЕ
Вање Бучан

Уторак, 15. 9. 2020. у 19.00
уживо у Галерији Артгет и преко Zoom-а
Учествују: Вања Бучан и Александар Костић, уметнички директор Галерије Артгет у 2020.

https://us04web.zoom.us/j/77730451162?pwd=aVFJamkyNHRtS2dMSndQSE9KRTljdz09 

Вања Бучан је награђивана словеначка фотографкиња која je управо пре отварања ове изложбе проглашена једном од 10 добитника/ца престижне међународне награде  48 LensCulture Critics’ Choice Award 2020 за серију Бетонски цветови.

Изложба пред нама обухвата фотографије из четири серије: Секвенце истине и обмане, Тражећи Садика, Бетонски цветови и Бестиариј.

О њеном опусу у коме доминирају режиране фотографије и врло често се односе на интригантан и сложен однос човека и природе, као и о награди коју јој је међу великим бројем фотографа из више од 150 земаља доделио жири утицајних стручњака који свакодневно раде са фотографијом у мноштву различитих подручја, као што су медији, ликовна уметност, издавање књига, музеји, аукцијске куће, фестивали, часописи, веб странице, брендирање, биће речи у овом разговору.

Вања Бучан, која сада живи и ради у Берлину, дипломирала је на Краљевској академији ликовних уметности у Хагу, на одсеку документарне фотографије. После студија се удаљила од документарног жанра у ужем смислу и усредсредила на инсценирану фотографију. Пре него што је постала професионална фотографкиња студирала је социологију на Факултету друштвених наука у Љубљани и активно учествовала у еколошком активизму, што се јасно види у њеном уметничком делу. Она схвата фотографију као отворени медиј, терен на ком може слободно да изражава своја гледишта и критику друштва.

Више о ауторки и изложби можете прочитати овде.

Предвиђен број места за публику у Галерији Артгет је 25.

Молимо учеснике који буду пратили разговор преко Zoom апликације, да искључе микрофоне док водитељ разговора не позове учеснике да се придруже.

Изложба је отворена до 1.10.2020.

Loading...