Ауторско-кустоски разговор уз изложбу КУЋНИ БИОСКОП / HOME THEATRE Хрвоја Словенца

15.10.2020., 19:00

Ауторско-кустоски разговор уз изложбу КУЋНИ БИОСКОП / HOME THEATRE
Хрвоја Словенца
Четвртак, 15. 10. 2020. у 19.00
уживо у Галерији Артгет и и преко апликације Zoom
Учествују: Хрвоје Словенц и Александар Костић, уметнички директор Галерије Артгет у 2020.
Модераторке: Весна Даниловић и Катарина Костандиновић

Zoom линк https://us02web.zoom.us/j/83785777740?pwd=MWk3dUZ4THBWMHhQZUs0SVVYSE80Zz09

У Галерији Артгет је 8. октобра отворена изложба Кућни биоскоп / Home Theatre Хрвоја Словенца. На изложби је престављено 19 радова из истоименог већег циклуса у власништву Музеја за умјетност и обрт у Загребу.

О овом циклусу уметнички директор Галерије у 2020. Александар Костић, поред осталог, каже: Колажним поступком изведеним до онеспокојавајуће прецизности у виду фотографских полиптиха, аутор отвара засторе приватних, овешталих, софистицираних или кичерастих станишта испуњених свакодневицом и навикама својих (одсутних) протагониста и показује нам слој паралелне стварности, тајни живот и кулисе њихових сакривених опсесија, жеља и задовољстава.

О овом циклусу, Словенчевом опусу, педагошком раду и актуелној позицији фотографије биће речи у овом разговору.

Хрвоје Словенц (Загреб, Хрватска, 1976) је данас хрватско-амерички фотограф и професор фотографије који живи и ради у Њујорку. Биохемичар по првотном образовању (Свеучилиште у Загребу), потом је студирао (City College of New York) и магистрирао је фотографију (Yale University School of Art). Излагао је, поред других места, у Музеју савремене фотографије у Чикагу, Музеју сувремене умјетности у Загребу, Музеју Националне академије у Њујорку, Палати уметности у Бело Хоризонтеу, Münchner Stadtmuseum у Минхену и Музеју Бронкса.
Његови радови су у колекцијама Музеја савремене фотографије у Чикагу, Музеја сувремене умјетности и Музеју за умјетност и обрт у Загребу.

Више о аутору и изложби можете прочитати овде.

Предвиђен број места за публику у Галерији Артгет је 25.

Молимо учеснике који буду пратили разговор преко Zoom апликације, да искључе микрофоне док водитељ разговора не позове учеснике да се придруже.

Изложба је отворена до 5. новембра 2020, сваког дана, осим недељом, од 12 до 20 сати.

Loading...