Концерт флаутисткиње Јоване Лазић и пијанисте Марка Богдановића

05.10.2020., 20:00

Октобарске „Концерте у галерији“ започињемо звуком флауте, захваљујући Јовани Лазић и Марку Богдановићу који ће овом приликом извести композиције Шумана, Рахмањинова и Хиндемита.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, а уз извођача и организаторе, број места за публику у Галерији Артгет смањен је на 25.
Због ових ограничења, молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу lidija.maric@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта (понедељак, 5. октобар) у 12 сати или док се места не попуне.
Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на youtube каналу Културног центра Београда и доступан недељу дана свима који нису успели да присуствују догађају због органичења.

Програм:
Роберт Шуман
Три романсе, оп. 94
Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Сергеј Рахмањинов
Вокализа, оп. 34/14

Роберт Шуман
Адађо и алегро, оп. 70

Паул Хиндемит
Соната за флауту и клавир
Heiter bewegt
Sehr langsam
Sehr lebhaft – Marsch

Биографије:
Јована Лазић (Београд, 1985) је стекла основно музичко образовање у класи проф. Иване Алексић у МШ Станислав Бинички и МШ Војислав Вучковић. Завршила је СМШ Станковић у класи  проф. Јелене Драшкоци. Дипломирала је 2009. године на ФМУ у Београду у класи Проф. Љубише Јовановића. Током школовања се упознаје и са техником свирања траверзо флауте. Била је стални члан Барокног ансамбла ФМУ. Добитница је бројних награда на фестивалима и такмичењима.
Била је стипендиста интернационалног кампа за младе таленте Interlochen art camp у Мичигену (у конкуренцији неколико хиљада младих талената). Усавршавала се код реномираних светских професора.
Сарађивала је са оркестром Београдске филхармоније, а од 2009. године хонорарно свира другу флауту и пиколо флауту у оркестру Позоришта на Теразијама. Од 2010. године има статус слободног уметника и одржава бројне реситале по реномираним галеријама и установама културе у Београду и околини.
Била је ангажована на месту друге флауте са пиколом у Новом симфонијском оркестру Макрис фондације, као и у оркестру Народног позоришта као извођач бинске музике.
Учествовала је у извођењу премијере опере Уда Цимермана Бела ружа у оквиру пројекта Софије Перовић.

Марко Богдановић (Београд, 1982) је матурирао на одсеку за клавир МШ Др Војислав Вучковић у класи проф. Бранке Жиравац-Јеремић. Завршио је и основно музичко образовање на одсеку за соло-певање у МШ Мокрањац у класи  проф. Георгија Минова. Дипломирао је на одсеку за клавир ФМУ у Београду (2009), а током студија је учио у класама проф. Александра Шандорова и проф. Александре Павловић. Тренутно је студент докторских академских студија на Катедри за камерну музику у класи проф. Људмиле Поповић. Добитник је награда на домаћим и међународним такмичењима, од којих су најзначајније друге награде на Међународном конкурсу Николај Рубинштајн (Париз, 1997), Међународном конкурсу младих пијаниста Фредерик Шопен (Рим, 1998), као и прва награда на Републичком такмичењу у Београду (1999). Током школовања је концертирао као солиста, и у ансамблу, у Србији и у иностранству. Од значајнијих концерата издваја се солистички наступ сa ансаблом Војске Србије Станислав Бинички (2008). Ради као наставник клавира и клавирски сарадник у МШ Јосиф Маринковић у Београду. Ангажован је и као хонорарни уметнички сарадник на Музичкој академији на Цетињу. Као званични уметнички сарадник је учествовао у реализацији бројних међународних конкурса и мајсторских курсева. Активан је као камерни музичар и редовно наступа у оквиру разноврсних ансамбала.

 

 

Loading...