Вођење и разговор уз изложбу BELGRADE RAW представља RAW PERSPECTIVES: Јелена Николић • Предраг Ђулинац • Стефан Јовановић

19.02.2021., 12:00-20:00

Вођење и разговор уз изложбу BELGRADE RAW представља RAW PERSPECTIVES: Јелена Николић • Предраг Ђулинац • Стефан Јовановић
петак, 19. 2. 2021. у 18.00
Галерија Артгет, Трг републике 5/I

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен на 20. Молимо Вас да своје присуство резервишете пријавом (нагласити за RAW PERSPECTIVES) на е-mail адресу damjana.njegic@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана програма у 12 сати или док се места не попуне, о чему ћемо Вас обавести.

Специјализована фотографска Галерија Артгет Културног центра Београда почела је своју 20. сезону. У години јубилеја програм чини по једна изложба коју конципирају и реализују уметнички директори и директорке у претходној деценији Галерије.
Прву у овом низу је изложба Raw Perspectives коју приређује сада једанаесточлани фотографски колектив Belgrade Raw, колективни уметнички директор(ат) Галерије у 2013. години.
Као колектив који се више од десет година бави једним специфичним визуелним језиком урбаног наратива, Belgrade Raw представља троје младих и аутентичних аутора чији рад прате већ дуже време и за који могу да кажу да поседује вредности које као колектив и сами негују.
Јелена Николић (Београд), Предраг Ђулинац (Нови Сад) и Стефан Јовановић (Сомбор) кроз своје поетике врло директно емитују јединствен, савремени и свеж визуелни језик, који је препун експериментисања, случајности и слободе. Иако сво троје уметника долазе из поља визуелног, свако од њих на свој начин перципира стварност у којој живи, посматрајући себе кроз градове и њихове житеље.

Више о изложби и ауторима можете прочитати овде.

Loading...