EKO ФЕСТ / 13.11.2021. / 12.00

13.11.2021., 12:00

EKO ФЕСТ

12.00 ЗОЗОНЦИ У ЗЕМЉИ ВЕТРА (аним.)
Италија
2014.
80′
Редитељ: Серђо Манфио

Зозонци живе у малом градићу Пуф у коме све ради захваљујући енергији ветра. У новој авантури, Врана – вештица је одлучна да отме Главни точак који све покреће. Шест нераздвојних пријатеља покушаће да је спрече како би спасили дивни град.

17.00 ВЕЋЕ ОД НАС
Француска, 2021.
96′
Редитељка: Флор Васер
Улоге: Ксиутескатл Мартинез, Мемори Банда, Мелати Вијсен

Млада Мелати Вијсен (18) последњих шест година се бори против пластичног отпада који разара њену земљу, Индонезију. Цела једна нова генерација спрема се да поправи свет. Широм света, млади се боре против климатских промена, за људска права, слободу изражавања, друштвену правду и приступ образовању и храни. За достојанство. Сами против свих, угрожавајући своје животе и своју безбедност, указују на проблеме, штите друге и брину о планети. Они носе са собом талас промена. Мелати креће на путовање око света да упозна своје вршњаке. У тренутку када делује као да се све распада, ови млади људи нас уче како живети одговорно данас. Za dostojanstvo.

 

19.00 Дебата: Млади у стакленој башти: Горући позив на акцију

Учесници:
1. Наталиа Новикова – Extinction Rebellion – https://www.facebook.com/extinction.rebellion.serbia/
2. Давид Јовановић – филмски редитељ, https://www.danas.rs/kultura/studenti-fdu-prodajom-bastica-u-tegli-prikupljaju-novac-za-novi-film/
3. Иван Бјелић, активиста и новинар https://www.oblakoder.org.rs/ivan-bjelic-novinarstvo-je-drustveni-aktivizam/

Модераторка: Сара Арсеновић (новинарка Радио Бгд 2).

Loading...