50. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ / 28.2.2022. /

28.02.2022., 10:00

50. МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ФЕСТ
Продаја улазница на благајни Дворане Културног центра Београда сваког дана од 16 до 21 сат
Цена улазнице 300 динара

Понедељак, 28. фебруар

ГАЛА
10.00 ТРИ СПРАТА / TRE PIANI / THREE FLOORS

Италија, Француска, 2021 / 119’
Комедија
Режија: Nanni Moretti
Улоге: Riccardo Scamarcio, Margherita Buy, Alba Rohrwacher, Adriano Giannini, Elena Lietti, Nanni Moretti, Denise Tantucci, Alessandro Sperduti, Anna Bonaiuto, Paolo Graziosi, Tommaso Ragno

Прича о три породице које живе у три стана на три различита спрата у истом буржујском кондоминијуму у главном граду Италије. Низ догађаја ће радикално променити животе становника у тој згради у Риму, откривајући њихове потешкоће да буду родитељи, браћа и сестре и суседи, у свету у коме се чини да суживотом владају страх и огорченост.
Фестивали:
Кан, Торонто, Цирих, Пекинг, Бусан, Монпеље, Солун, Севиља, Стокхолм, Рио де Жанеиро

ФЕСТ 50
12.00 ИЗМЕЂУ ДВА СВЕТА / OUISTREHAM / BETWEEN TWO WORLDS

Француска, 2021 / 107’
Драма
Режија: Emmanuel Carrère
Улоге: Juliette Binoche, Didier Pupin, Emily Madeleine, Evelyne Porée, Hélène Lambert, Léa Carne…

Позната књижевница Маријен Ванклер одлази да живи на север Француске како би истраживала за нови роман на тему несигурног посла. Не откривајући прави идентитет, бива ангажована као чистачица са групом других жена. У новој улози, она из прве руке доживљава финансијску нестабилност и друштвену невидљивост, али открива шта значи помоћ и солидарност.
Фестивали:
Кан, Карлове Вари, Сан Себастијан, Цирих, Лондон, Стокхолм
Награде:
Сан Себастијан – награда публике за најбољи европски филм

ГАЛА
14.30 ПИЦА ОД СЛАДИЋА / LICORICE PIZZA

САД, 2021 / 133’
Комедија
Режија: Paul Thomas Anderson
Улоге: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper, Benny Safdie…

Прича о одрастању Алане Кејн и Герија Валентина, и открићу прве љубави у долини Сан Фернандо, 1973. године. Алана и Гери никада се нису срели пре дана фотографисања у његовој средњој школи. Она је млада жена која жели да пронађе себе ван свог посла помоћника фотографа. Он се већ етаблирао као глумац и брзо ће то рећи Алани у покушају да је импресионира. Ана је задивљена његовим натприродним самопоуздањем и они успостављају искрен, али незгодан однос.
Награде:
Златни глобус, номинације: најбољи филм у жанру комедије или мјузикла, главна женка улога у комедији или мјузиклу (Alana Haim), главна мушка улога у комедији или мјузиклу (Cooper Hoffman), оригинални сценарио


ИНТРО ФЕСТ / ГЛАВНИ ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ
17.00 ЗВЕЗДА / STAR

САД, Израел, 2021 / 17’
Драма
Режија: Nadav Lapid
Улоге: Naama Preis, Tom Mercier, Noah Lapid Preis

У далеком, узнемиреном и затвореном свету, парализована страхом од пандемије, жена је одлучна да добије пољубац, уста на уста, од звезде својих снова.
Фестивали:
Кан, Монтреал

НЕВЕРОВАТНО, АЛИ ИСТИНИТО / INCROYABLE MAIS VRAI / INCREDIBLE BUT TRUE
Француска, Белгија, 2022 / 90’
Комедија
Режија: Quentin Dupieux
Улоге: Léa Drucker, Alain Chabat, Benoît Magimel, Anaïs Demoustier, Lena Lapres, Roxane Arnal, Nagisa Morimoto, Mikaël Halimi

Ален и Мари су се преселили у предграђе, у кућу из својих снова. Али агент за некретнине их је упозорио: оно што је у подруму могло би заувек да промени њихове животе. Да ли ће се упутити у подрум и отворити врата?
Фестивали:
Берлински филмски фестивал 2022

ГЛАВНИ ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ
19.30 ЦРВЕНА РАКЕТА / RED ROCKET
САД, 2021 / 128’
Комедија
Режија: Sean Baker
Улоге: Simon Rex, Suzanna Son, Bree Elrod, Brenda Deiss, Ethan Darbone, Judy Hill…

Пошто је пропао у Лос Анђелесу, порно глумац Мајки одлучује да се врати у родни градић у Тексасу, али тамо нико није срећан што га поново види. Без пребијене паре, присиљен је да се усели у кућу код непријатељски расположене бивше супруге и таште. Баш када се чини да ова дисфункционална породица почиње да се слаже, Мајки упознаје младу жену по имену Јагода која ради у локалној продавници крофни. Он се брзо враћа својим старим навикама.
Фестивали:
Кан, Сан Себастијан, Цирих, Њујорк, Хамбург, Ванкувер, Лондон, Монтреал, Бусан, Бостон, Рим, Филаделфија, Беч, Мајами, Денвер, Њу Орлеанс, Гетеборг

ГЛАВНИ ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ
22.00 МОЈА НОЋ / MA NUIT / MY NIGHT
Француска, 2021 / 87’
Драма
Режија: Antoinette Boulat
Улоге: Lou Lampros, Tom Mercier, Carmen Kassovitz, Angelina Woreth, Lucie Saada, Emmanuelle Bercot, Maya Sansa

Марион има 18 година. Након што је била испуњена тугом због губитка сестре, достигла је године у којима осећа потребу за слободом. Једне ноћи, креће на вожњу улицама Париза и упознаје импулсивног Алекса. Њихов сусрет је сусрет две усамљене душе, а њихово заједничко путовање биће у ритам лутања градом, на који младост више не може да утиче.
Фестивали:
Венеција, Торонто, Сао Пауло, Гент

Loading...