Концерт клавирског дуа Милош Станојевић – Драгош Холцлајтнер OTКАЗАНО

14.02.2022., 20:30

Због болести извођача, концерт Дуа најављен за 14. фебруар се ОТКАЗУЈЕ.

Програм:
Јоханес Брамс
Варијације на Шуманову тему за клавир четвороручно, оп. 23

Франц Шуберт
Варијације на оригиналну тему, за клавир четвороручно, оп. 35 (D. 813)

Феликс Менделсон
Анданте и варијације за клавир четвороручно, оп. 83а

Биографије:
Милош Станојевић (Београд, 1983) је завршио СМШ Мокрањац у класи проф. Јасне Вукасовић. Дипломирао је на одсеку за клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Шандорова, у чијој класи је и завршио и специјалистичке студије. На истом факултету завршио је докторске академске студије на Катедри за камерну музику.
Освојио је две друге награде на републичким такмичењима у Београду, као и другу награду на такмичењу младих пијаниста у Нишу. Наступао је као солиста, камерни музичар и клавирски сарадник на концертима у значајним салама у Београду и широм Србије. Одржао је солистичке концерте у сали МШ Мокрањац, Галерији САНУ и Галерији Артгет. Редовни је учесник циклуса концерата Одабрани за одабране, чији је оснивач пијаниста Владимир Стојнић. У оквиру овог циклуса остварио је бројне наступе. Као камерни музичар је наступао у неколико ансамбала: клавирски дуо са Драгошем Холцлајтнером, дуо са кларинетистом Милутином Павловићем (Швајцарска), са којим је наступио у Великој сали Коларца, и трио са кларинетистом Михаилом Самораном и сопраном Аном Цветковић-Стојнић.
Похађао је мајсторске курсеве Александра Шандорова, Владимира Стојнића и Хеидрун Холтман (Немачка).
Тренутно ради као клавирски сарадник у МШ Јосиф Маринковић у Београду. Редовно је ангажован као клавирски сарадник фестивала нитратног филма који се сваке године одржава у Југословенској Кинотеци.

Драгош Холцлајтнер (Београд, 1982) је завршио ОМШ Др.Војислав Вучковић у класи проф. Десанке Петровић и СМШ Мокрањац у класи проф. Јелене Стојиљковић-Вранић. Основне и специјалистичке студије је завршио на Факултету музичке уметности у Београду на Катедри за клавир у класи ред. проф. Александра Шандорова. На истом факултету завршио је и докторске академске студије на Катедри за камерну музику.
Био је активни учесник летњих семинара клавира и корепетиције Владимира Стојнића у Врњачкој Бањи, у оквиру којих је наступао на концертима под називом Одабрани за одабране у Београду, Краљеву и Врњачкој Бањи. Похађао је мајсторске курсеве клавира Александра Шандорова и Игора Ласка. Наступао је као солиста, клавирски сарадник и камерни извођач на концертима и фестивалима у Србији и Босни и Херцеговини. Такође, наступао је и као клавирски сарадник у емисијама Јутарњи програм, Србија на вези и Ад либитум РТС. Сарађивао је са Хором Браћа Барух и Камерним ансамблом Метаморфозис. Наступао је као клавирски сарадник у представи Да нам живи, живи рад позоришта Атеље 212. Као клавирски сарадник је радио у Балетској школи Лујо Давичо и у Балетском центру Ана Пфлуг. Запослен је у МШ Мокрањац у Београду, најпре као наставник клавира, и клавирски сарадник на одсеку за соло певање, а од 2015. године као клавирски сарадник на одсеку за гудачке инструменте и наставник упоредног клавира.

Loading...