Концерт пијанисте Андреја Цинцаревића

21.02.2022., 20:30

Андреј Цинцаревић је асистент на клавирској катедри Факултета уметности у Нишу. Похађа докторске студије на ФМУ у Београду у класи Маје Рајковић. Као гост концерта ће наступити млади пијаниста Братислав Ђорђевић.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен. Молимо Вас да своје место резервишете пријавом на damjana.njegic@kcb.org.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до 12 сати на дан концерта или док се места не попуне.

Програм:
Едвард Григ
Холберг свита, оп. 40 (избор)
I Preludium
II Sarabande
IV Air

Јохан Себастијан Бах
Прелудијум и фуга бр. 5 у Де–дуру, BWV 850 (II свеска ДТК)
Гост: Братислав Ђорђевић

Волфганг Амадеус Моцарт
Фантазија у це–молу, K. 396
Гост: Братислав Ђорђевић

Сергеј Рахмањинов
Етида слика у ге–молу бр. 8, оп. 33 (Moderato)

Петар Иљич Чајковски
Думка, оп. 59

Биографије:
Андреј Цинцаревић (Ниш, 1993) је у најранијем добу дошао у контакт са музиком. Kао члан дечијег хора НЦПД Бранко наступао је од своје четврте године. Наставио је да пева у стандардном ансамблу овог хора до данас, са којим је пропутовао 28 држава света концертрирајући као хорски певач, солиста и композитор. Завршио је клавирски одсек Музичке школе у Нишу у класи Мирјане Младеновић. Основне и мастер академске студије је завршио у Београду на Факултету музичке уметности у класи Маје Рајковић, у чијој класи тренутно похађа докторске студије Током школовања je похађао часове код Светлане Коруновић и био полазник семинара пијанисте Бориса Краљевића. Цинцаревић је од 2020. године запослен као асистент на клавирској катедри Факултета уметности у Нишу. Добитник је бројних награда од којих су најзначајније III награда на Фестивалу пијанизма у Сремској Митровици, II награда на Интернационалном музичком такмичењу Слобомир у Бијељини, II награда на Међународном фестивалу младих пијаниста у Шапцу и I награда на Међународном пијанистичком такмичењу Бањалучки бијенале (2012). Године 2016. је наступио са Нишким симфонијским оркестром. Одржао је више солистичких реситала од којих издваја концерте у салама Артгет и Гварнеријус, као и у Италијанском институту за културу, Културном центру Чукарица, Студентском културном центру у Београду и Концертно изложбеном простору ФУ у Нишу. Аутор је неколико десетина аранжмана као и композицијa Царица тишине и Херувимска песма. Његове композиције извођене су у Нишу и Београду, као и у Пољској, Русији и Мексику.

Братислав Ђорђевић (Лесковац, 2002) је завршио основну и средњу музичку школу у родном граду у класи Миле Вељковић. Добитник је друге награде у категорији клавирски дуо и друге награде у категорији соло клавир на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије. Био је полазник мајсторских куресва код Маје Рајковић и Биљане Горуновић. Наступао је као солиста и члан камерних састава. Завршио је средњу школу као ученик генерације. Тренутно је студент прве године Факултета уметности у Нишу у класи проф. Стевана Спалевића.

Loading...