Концерт пијанисткиње Ане Стефановић

18.04.2022., 19:00

На концерту пијанисткиње Ане Стефановић ће наступити и гости: вокал Дејан Јаношевић, и ученици и ученице Ане Стефановић – Ема Милошич, Нина Милошич, Миша Ламикин, Магдалена Турудић и Мила Вељковић.

Програм:
Едвард Григ
Ноктурно, oп. 54/4
Ариета, oп. 12/1
Елегија, oп. 38/6

Клод Дебиси
Арабеска бр. 1

Сергеј Рахмањинов
Прелид бр. 1 у цис–молу, оп. 3/2
Музички моменат бр. 5, oп. 16

Фредерик Шопен
Етида у це-молу, оп. 25/12

Биографија:
Aна Стефановић (Београд, 1994) клавир учи да свира од своје пете године, код своје мајке Диане Јовановић. Завршила је МШ Јосип Славенски (клавирски и теоретски одсек). Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи Дејана Синадиновића. Након мастер студија је уписала специјалистичке студије на Катедри за камерну музику у класи Дејана Суботића.
Освојила је бројне награде од којих се истичу прва награда на Републичком такмичењу у Београду (2007), лауреат Међународног такмичења 21st Century Art у Кијеву (2007), лауреат VIII међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz-debut у Кијеву (2008) и лауреат Фестивала словенске музике у Београду (у саставу камерног дуа ЈелиАна, 2017).
Наступала је у Атријуму Народног музеја, Галерији Прогрес, Дипломатском клубу, Свечаној сали Скупштине града Београда, Галерији САНУ, Павиљону Цвијета Зузорић, Сали Београдске филхармоније, Галерији Артгет, СКЦ-у, Сали Руског дома, и у Великој сали и Музичкој галерији Коларчеве задужбине. Са запаженим успехом наступала у дворанама Беча, Букурешта, Париза, Кијева као и у бројним градовима широм Србије и Црне Горе.
Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а. Рецензије њених наступа и интервјуи објављени су у листовима Борба, Блиц, Вечерње новости, Политика, Беорама и часопису Ана.
Учествовала је на 5. педагошком форуму на ФМУ у Београду, у ревији концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ, и у Међународној пијанистичкој недељи.
Осим клавира, годинама се бави певањем и компоновањем, и осим као пијанисткиња, наступа као кантаутор.

 

Loading...