Концерт „Врата Београда“

29.12.2022., 19:00

У организацији Секретаријата за културу града Београда и Удружења Ромаг концерт под називом Врата Београда извешће сопран Наташа Тасић Кнежевић, пијаниста Саша Кнежевић и нараторка Биљана Тасић. Они ће нас причом провести кроз историју Београда, а на програму су дела Корнелија Станковића, Стевана Христића и Сергеја Рахмањинова.

Корнелије Станковић
Што се боре мисли моје

Сергеј Рахмањинов
Сон

Курт Вајл
Јукали

Борис Прозоровски
Твоје очи зелене

Сергеј Рахмањинов
Здесь хорошо

Петар Крстић
Нимфа

Ђакомо Пучини
O mio bambino caro

Роберт Шуман
Сањарење

Стивен Сондхајм
Send in The Clowns

Биографије:
Наташа Тасић Кнежевић
(Београд) упоредо са студијама на Саобраћајном факултету у Београду, похађала је студије соло певања на Академији лепих уметности као стипендиста принцезе Јелисавете Карађорђевић. Основне академске студије је завршила у класи Јасне Шајновић. Специјалистичке студије је завршила на ФМУ у класи Вишње Павловић. Усавршавала се на мајсторским курсевима реномираних уметница попут Миреле Френи, Лиоре Мауер и Ире Сифа. Освојила је неколико награда на међународним такмичењима у Србији и Италији. Одржала је бројне концерте у Србији и широм Европе. Наступала је на београдским фестивалима Бемус, Белеф, Дани Београда и Битеф. Као чланица оперског студија Народног позоришта у Београду, остварила је прве улоге, а по завршетку оперског студија дебитовала је у различитим продукцијама опере Кармен као Фраскита и Микаела. Наступала је у представама Атељеа 212 (Страх и његов слуга, Брод плови за Београд), а имала је прилику да оствари улоге и на филму. Упоредо са уметничким радом, посвећено се бави педагогијом. Као вокални педагог у оквиру Ле студио позоришта и слободне драмске академије припремала је мјузикле Чикаго, Америчка бурлеска, Свини Тод, Млечни пут и друге. Аутор је пројекта Класика за маме и тате. Суделовала је у пројектима чији је циљ промоција образовања, културе и социјалне интеграције. Неколико пута је била специјални гост у Савету Европе, а на последњој конференцији је говорила о утицају ромске културе на европску и светску културну баштину. Запослена је као солисткиња опере у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Саша Кнежевић (1971, Београд) је дипломирао на клавирском одсеку Факултета музичке уметности у Београду 2002. године у класи Милоша Ивановића. Завршио је специјалистичке студије у класи Љиљане Турлаков на Академији лепих уметности у Београду. Наступао је као солиста и као корепетитор са певачима и инструменталистима у земљи и иностранству (Италија, Немачка, Норвешка, Нови Зеланд, Тајланд). Концертирао је широм Србије. Посебно су значајни наступи на Коларцу (38. БЕМУС). Сарађивао је у више наврата са педагозима балетске школе миланске Скале као и са Дрезден Франкфурт балеском компанијом. Запослен је као корепетитор класичног балета и савремене игре у Балетској школи „Димитрије Парлић“ у Панчеву.

Loading...