Концерт виолинисткиње Наталије Татић и пијанисткиње Катарине Хаџи-Антић Татић

23.01.2023., 20:00

Виолинисткиња и пијанисткиња Наталија Татић је студент мастер студија клавира у класи Љиљане Вукеље, и основних академских студија виолине у класи Марка Јосифоског на Факултету музичке уметности у Београду. Овом приликом ће се представити као виолинисткиња заједно са пијанисткињом Катарином Хаџи-Антић Татић, свирајући дела Баха, Бетовена и Чајковског.

Програм:
Јохан Себастијан Бах
Соната за виолину соло бр. 3 у Це–дуру, BWV 1005 (одломак)
III Largo
IV Allegro assai

Лудвиг ван Бетовен
Соната за виолину и клавир бр. 7 у це–молу, оп. 30/2
Allegro con brio
Adagio cantabile
Scherzo – Allegro
Finale – Allegro

Петар Иљич Чајковски
Валцер – Скерцо, оп. 34

Биографија:
Наталија Татић (Београд, 2001) је музичко образовање започела у ОМШ Петар Коњовић (виолина и клавир). Завршила је СМШ Јосип Славенски (клавир) и СМШ Мокрањац (виолина). Учила је клавир у класама Маје Бован, Татјане Ђорђевић и Нинослава Живковића, а виолину код Смиљке Цветковић, Марије Рајшић, Владимира Марковића и Ненада Менделсона. Усавршавала се код Наталије Младеновић и Јелене Роквић. Тренутно је студент МАС клавира у класи Љиљане Вукеље, и четврта година ОАС виолине у класи Марка Јосифоског на ФМУ у Београду.
Oсвојила је бројне награде и признања свирајући оба инструмента, а издвајају се лауреати и прве награде на такмичењима као што су Млади виртуоз, Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије, Међународно такмичење младих пијаниста у Шапцу, Интернационално такмичење младих пијаниста у Земуну, Међународно такмичењ пијаниста Даворин Јенко, Међународно такмичење гудача Златне степенице у Ваљеву, 16. Меморијал Душан Протић, Међународно клавирско такмичење Славенски и Гуарнери фест.
Добитница је две Вукове дипломе, годишње награде из Републичког фонда за младе таленте Доситеја, као и награде за најбољи дипломски испит из виолине. Стипендиста је Министарства просвете Републике Србије за изузетно надарене студенте.
КаКао члан школских оркестара, Симфонијског оркестра ФМУ и са КО Камерата Балканика (у оквиру Арт линк пројекта) је наступала широм Европе. Као солиста је наступала у свим значајним салама у Београду (Коларац, Галерија САНУ, Италијански културни центар…). Била је учесница Фестивала руске музике Бољшој на Мокрој Гори.

Пијанисткиња Катарина Хаџи-Антић Татић је рођена у Београду. Завршила је студије клавира у класи Јасмине Гавриловић на Факултету музичке уметности у Београду. Као камерни музичар је наступала у земљи и иностранству и остварила је трајне снимке за радио и телевизију. Сарађивала је са бројним истакнутим домаћим и страним уметницима. Осим клавирске сарадње са инструменталистима и певачима, бавила се и педагошким радом, као професор клавира и камерне музике. Од 2000. године ангажована је на Факултету музичке уметности у Београду као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте.

Loading...