Концерт пијанисткиње Ане Пејовић

06.03.2023., 21:00

Ана Пејовић је завршила основне академске и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду где тренутно завршава специјалистичке студије у класи Александра Синчука. На концерту ће извести Брамсове баладе и Крајслеријану Роберта Шумана.

Јоханес Брамс
Балада у де–молу, оп. 10/1 (Едвард)

Балада у Де–дуру, оп. 10/2

Роберт Шуман
Крајслеријана, оп.16
Ausserst bewegt
Sehr innig und nischt zu rasch
Sehr aufgeregt
Sehr langsam
Sehr lebhaft
Sehr langsam
Sehr rasch
Schnell und spielend

Биографија:
Ана Пејовић (1989) је рођена у Београду где је стекла основно и средње музичко образовање у МШ Мокрањац. Основне академске и мастер студије је завршила на ФМУ у Београду где тренутно завршава специјалистичке студије у класи Александра Синчука.Током школовања је освајала бројне награде на домаћим и међународним такмичењима од којих се издвајају награде на Мађународном такмичењу младих пијаниста у Нишу, Републичком такмичењу, Смотри младих талената, Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу, Citta di Moncalieri (Италија), Citta di Gorizia (Италија) и Слобомир (Бијељина). Са тријом је освојила прве награде на Републичком такмичењу и Међународном такмичењу Даворин Јенко.
Више пута је похађала летњу академију у Флену (Француска) где је радила са истакнутим пијанистом Игором Ласком а такође се усавршавала на мајсторском курсу Михаела Удеа за соло и камерну музику. Била је стипендиста Фонда за младе таленте. Наступала је у значајним београдским салама попут Галерије КНУ, Студентског културног центра, Руског дома као и у Етнографском музеју и Атријуму Народног музеја. Тренутно ради као клавирски сарадник у МШ Живорад Грбић у Ваљеву.

Loading...