Концерт саксофонисте Вука Петровића и пијанисте Луке Петровића

11.09.2023., 20:00

Дуо Take Two чине браћа Вук и Лука Петровић. Одржали су наступе у еминентим салама у Новом Саду, а овом приликом ће се београдској публици представити делима Брамса, Пјацоле и Лаубе, као и ауторским композицијама.
Концерт реализујемо у сарадњи са Удружењем Royal Art  Studio.

Програм:
Сергеј Рахмањинов
Adagio sostenuto у Дес–дуру из Музичких момената, оп. 16

Астор Пјацола
Histoire du Tango за саксофон и клавир
Bordel 1900
Cafe 1930
Night Club 1960
Concert d’ d’aujourd’hui

Oblivion за саксофон и клавир

Лука Петровић
Фантазија The piece of destiny за клавир (избор)
I The dream of the bells

Кристијан Лауба
Ђавољи рег за саксофон и клавир

Биографије:
Вук Петровић (Нови Сад, 2004) је завршио ОМШ Исидор Бајић у класи Зорана Кмицикевића и СМШ Исидор Бајић у класи Зорана Кмицикевића. Усавршавао се код Габора Бунфорда, Дејана Прешичека, Уве Плата, Грегорија Гејнера и других. Постигао је изузетне резултате на републичким и интернационалним такмичењима, а издвајају се прве награде на такмичењима као што су Међународно музичко такмичење у Москви (2020), Danubia Talents (2020), Републичко такмичење Београду (2020, 2021, 2022) и Музичко пролеће у Смедереву (2021), као и награде на такмичењима Online Saxiana International competition у Паризу (2021) и London classical music competition (2022). Добитник је Видовданске награде.
Наступа са братом, Луком, као члан дуа Таке Тwо. Издвајају се њихови наступи у Свечаној сали Матице српске и Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, као и на Фестивалу камерне музике (Нови Сад) и Дортмунд фестивалу џез музике (Нови Сад). Такође, сарађује са хором Бајићевци славуји, као и са Гудачким квартетом и Оркестром СМШ Исидор Бајић.
Наступа на концертима у добротворне сврхе. Често наступа у телевизијским емисијама РТВ-а,РТС-а, Н1 и сарађује са фестивалима као што су Змајеве дечије игре, Интернационални фестивал уличних свирача и Аплауз фест.
Осим са братом, често наступа са корепетиторком Јеленом Бајић. Добитник је годишње награде Нинослав Свијић. Ове године је као солиста наступио са новосадском Камератом под диригентском палицом Александра Којића.

Пијаниста Лука Петровић је студент треће године основних студија на Академији уметности у Новом Саду у класи професорке др ум. Биљане Горуновић. Добитник је престижних награда на такмичењима као што су Фестивал Исидор Бајић (Нови Сад, 2016), Такмичење младих пијаниста (Зрењанин, 2018), Међународно такмичење младих пијаниста (Шабац, 2019), Смотра талената Србије (Сремски Карловци, 2019), Републичко такмичење (Београд, 2019), Фестивал словенске музике (Београд, 2020) и Међународно такмичење младих пијаниста Владимир В. Селивохин (Београд, 2020). За освојене прве награде на републичким и међународним такмичењима, као солиста и камерни извођач, добио је награду Фондације Драгице Николић. Такође, добитник је две Видовданске награде града Новог Сада и стипендије Меланије Бугариновић. Учествовао је на мајсторским курсевима изузетних извођача, попут Морисија Мартина, Расела Хршфилда, Микиља Синкевича, Владимира Млинарића и Марека Шлезера.
Као солистички извођач je наступао у еминентним салама у Новом Саду и Београду. Учествовао је на пројекту Нови Сад – Европска престоница културе, на фестивалу ФЕНОК (Кикинда), фестивалу Дунавски дијалози – Фестивал савремене уметности у Галерији ликовних уметности Рајка Мамузића (Нови Сад) и на фестивалу Дани Ђуре Јакшића – Липарске вечери (Српска Црња). Као клавирски сарадник прати еминентне оперске уметнике. Наступа са братом као члан дуа Take Two. Редовно гостује на телевизији РТС, РТВ и Н1 телевизији.

 

 

Loading...