Концерт клавирског дуа „ConSpirito“

23.10.2023., 20:00

Клавирски дуо ConSpirito je oснован 2018. године и чине га Милица Серафимовић и Никола Стојиљковић. Идеја за сарадњу двоје пијаниста се родила током студија. Завршили су мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду. Тренутно похађају мастер студије клавирског дуа на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу, у класи реномираног дуа Силвер-Гарбург.

Наступили су у финалу двоетапног такмичења фонда Martha Debelli у Грацу 2022. године.

Програм:
Клод Дебиси
Мала свита
У чамцу

Поворка
Менует
Балет

Антоњин Дворжак
Клавирски трио бр. 4 у е–молу, B. 520 (Думки) – аранжман за клавир четвороручно: A. Дворжак (избор)
I Lento maestoso — Allegro quasi doppio movimento
II Poco adagio – Vivace

Петар Иљич Чајковски
Свита Крцко Орашчић, оп. 71a (аранжман за клавир четвороручно: E. Лангер)
Увертира
Марш
Плес Шећерне виле
Руски плес Трепак
Арапски плес
Кинески плес
Плес мирлитона
Валцер цвећа

Биографије:
Клавирски дуо ConSpirito je oснован 2018. године и чине га Милица Серафимовић и Никола Стојиљковић. Идеја за сарадњу двоје пијаниста се родила током студија у кинеском граду Ченгдуу, где су започели студије као добитници стипендије кинеске владе. По повратку у Србију почињу да раде са Јасном Туцовић на ФМУ у Београду. Освојили су прве награде на такмичењима из области камерне музике Оливера Ђурђевић (2019) и Sirmium music fest (2020). Одржали су целовечерње концерте у Сали Општине града Лесковаца и Галерији Коларчеве задужбине. Завршили су основне и мастер студије клавира на ФМУ у Београду, а похађају и мастер студије клавирског дуа на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу, у класи реномираног дуа Силвер-Гарбург.

Милица Серафимовић (Београд,1999) је започела музичко образовање са 8 година у ОМШ Петар Коњовић у Београду, у класи Бојане Видаковић. Завршила је Музичку гимназију Јосип Славенски као ученик генерације, у класи Драгане Павловић. Освојила је бројне награде на републичким и међународним такмичењима. Усавршавала се код многих реномираних професора. Завршила је основне и мастер студије на клавирском одсеку на ФМУ у Београду, у класи Александра Шандорова. Похађа мастер студије клавирског дуа на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу.

Никола Стојиљковић (Лесковац, 1998) је као шестогодишњак испољио интересовање за музику, а инструмент његовог израза је најпре била хармоника. Освојио је бројне награде на фестивалима хармонике у периоду од 2006. до 2013. године. Паралелно са свирањем хармонике, уписује и клавирски одсек у МШ Станислав Бинички у Лесковцу, у којој наставља и средњошколско образовање, које је завршио у класи Иване Костић као ученик генерације. Добитник је Светосавске дипломе за постигнуте резултате у уметности. На клавирским републичким и међународним такмичењима освојио је значајне награде. Похађао је мајсторске курсеве код реномираних професора. Завршио је основне и мастер студије на клавирском одсеку, у класи Александра Шандорова. Похађа мастер студије клавирског дуа на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу.
 

Loading...