Концерт „Можда спава“

02.10.2023., 21:00

Концерт ће извести сопран Јована Чуровић, флаутиста Милош Микетић и пијанисткиња Маша Бабић.

Програм:
Камиј Сен-Санс
Une flute invisible

Гаетано Брага
Серенада

Клод Дебиси
Романса

Бенџамин Годард
Идила за флауту и клавир

Ернесто Кохлер
Ехо, оп. 69

Жорж Хи
Soir Paien из Chansons lointaines

Филип Гoбер
Soir Paien

Рајко Максимовић
Можда спава соло кантата за сопран, флауту и клавир

Биографије:
Јована Чуровић је музичко образовање започела у класи Смиљане Ружић у МШ Даворин Јенко у Београду. Основне и мастер студије је завршила у класи Вишње Павловић Дракулић на ФМУ у Београду. Након студија се усавршавала код Александра и Олгице Ђокић. Учествовала је на масјторским курсевима и радионицама у Србији и иностранству где је радила са истакнутим уметницима као што су Џенифер Лармор, Тиан Хаојианг, Снежана Нена Брзаковић, Маркус Брук, Винсенз Вајсенбургер, Маријана Мијановић, Дарина Такова, Клаудио Дездери и Жоао Пауло Сантос. Била је члан оперског студија Борислав Поповић Народног Позоришта у Београду, остварила је више улога у продукцијама Опероса фондације, наступала као солиста хора духове музике Алилуиа, солиста опере и балета Мадленианум, организације Културни елемент, иСИНГ фестивала, Роси феста и пројеката Музикон оркестра. Наступала је у земљама региона, Француској, Португалији, Русији и Кини.

Флаутиста Милош Микетић је рођен у Пећи. Завршио је Основну и СМШ Др. Војислав Вучковић у Београду, учећи код Стане Крстајић, Владимира Цветковића, Иване Поповић, и Невене Глишић под чијим је менторством и дипломирао, а основне и мастер студије у класи Љубише Јовановића на ФМУ у Београду. Заједно са Машом Бабић и Милицом Ковачевић успешно реализује пројекат Класика у посети, који је један од десет победника Центрифуга конкурса 2017. године. Ради као наставник флауте у ОМШ Владимир Ђорђевић у Београду, и у сарадњи са многим извођачима и групама истражује могућности флауте у различитим музичким жанровима.

Маша Бабић (1990, Загреб) је одрасла у Београду где се школовала у класама Љиљане Турлаков и Иване Јасић (СМШ Станковић), основне и мастер студије клавира дипломирала је у класи Лидије Станковић, а специјалистичке студије камерне музике у класи Јасне Туцовић на ФМУ у Београду. Диплому мастер студија камерне музике је стекла и на Уметничком факултету у Грацу (класа: Чиа Чоу), где је студирала и у класи Ајами Икебе на смеру за педагошке студије клавира. Године 2016. је покренула пројекте под називом Извуци мене и Класика у посети где са својим колегама организује преко 100 концерата. Од 2011. године ради као корепетитор у СМШ Јосип Славенски, а била је и сарадник Школе за музичке таленте у Ћуприји. Њена композиција Одлагање се нашла на деветом издању Femixete. Одржава активну сарадњу са колегама из Граца, Беча и Лондона.

Loading...