29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА / 28.11.2023.

28.11.2023., 14:00

29. ФЕСТИВАЛ АУТОРСКОГ ФИЛМА
25.11-01.12.
Kulturni Centar Beograda

14.00
ЦРВЕНИ КОФЕР
Непал, Шри Ланка, 2023, 87’

Режија: Fidel Devkota

Улоге: Saugat Malla, Bipin Karki, Shristi Shrestha, Prabin Khatiwada…

Возач камионета са аеродрома у Катамандуу одлази у дводневну вожњу носећи испоруку која је из иностранства послата у удаљено планинско село. Главним путем креће се усамљена фигура вукући мали црвени кофер према селу.

16.30
САВРШЕНИ ДАНИ
Јапан, 2023, 123’

Режија: Wim Wenders

Улоге: Koji Yakusho, Min Tanaka, Arisa Nakano, Tokio Emoto, Tomokazu Miura, Yumi Asô, Aoi Yamada, Sayuri Ishikawa…

Чини се да је Хирајама потпуно задовољан својим једноставним животом чистача тоалета у Токију. Изван своје веома структуриране свакодневне рутине, ужива у страсти према музици и књигама. Низ неочекиваних сусрета постепено открива све више о његовој прошлости. Филм представља дирљиво, поетско разматрање о проналажењу лепоте у свакодневном свету око нас.

 

19.00
ПУСТИ МЕ ДА ОДЕМ
Швајцарска, Француска, Белгија, 2023, 90’

Режија: Maxime Rappaz

Улоге: Jeanne Balibar, Thomas Sarbacher, Pierre-Antoine Dubey, Véronique Mermoud…

Сваког уторка Клодин одлази у планински хотел и налази се са мушкарцима који ту одседају. Када један од њих одлучи да продужи боравак, њена свакодневица бива поремећена и она почиње да сања о другом животу.

 

21.00
ЋЕРКЕ ВАТРЕ
Португалија, 2023, 9’

Режија: Pedro Costa

Улоге: Alice Costa, Elizabeth Pinard, Karyna Gomes…

Три сестре су раздвојене ерупцијом вулкана Фого. Али оне певају. Једног дана ћемо сазнати због чега живимо и због чега патимо.

ЧОВЕК У ЦРНОМ
Француска, САД, Велика Британија, 2023, 60’

Режија: Wang Bing

Учествује: Xilin Wang

Ван Шилин, 86, је један од најважнијих кинеских савремених класичних композитора. Филм приказује тело и душу човека обележеног животом патње, “човека у црном” који је и даље способан за дубоко и искрено саосећање. Кроз исечке из његових симфонија, он поновно проживљава неке од страшних догађаја који и даље живе у његовом сећању, као сведочанство једне ере која је доживела дехуманизацију Кине.

Loading...