16. ŠPANSKI METAR / 03.06.2024.

03.06.2024., 19:00

19:00
ФАНТОМСКИ ПРОЈЕКАТ
Чиле, 2022, 97’

Режија: Roberto Doveris

Улоге: Juan Cano, Fernando Castillo, Violeta Castillo, Ingrid Isensee, Paloma Larrain, Fernanda Toledo…

Тридесетогодишњи Пабло је младић који сања да глуми у филмовима, али да би преживео мора да ради као симулирани пацијент на чудним сеансама алтернативне терапије. Његов живот иде низбрдо – управо је окончао везу и његов цимер нестаје, остављајући га у дуговима и са безброј проблема… међу којима је и дух. То ће бити почетак његовее авантуре кроз четврт Њуњоа, где ће упознати комшије и створити нове пријатеље, али ће и схватити да је пут за остварење његовог сна много сложенији и компликованији него што изгледа.

 

21:00
АМ-ПМ
Куба, 2023, 106’

Режија: Alejandro Gil

Улоге: Blanca Rosa Blanco, Eman Xor Oña, Jorge Martínez, Yaremis Pérez, Armando Miguel Gómez, Verónica Lynn, Enrique Molina, Anarelys Ruiz, Luis Ernesto Barcenas, David Pereira, Clarita García, Jorge Molina…

Омнибус филм у ком се ликови различитих друштвених статуса и генерација сусрећу у покушају да пронађу срећу и олакшају усамљеност која их притиска. У једној дванаестоспратници комшије и новопридошли се међусобно преплићу, а у тим сусретима судбина неких од њих ће се променити, док ће за друге ствари кренути бољим путем. Нешто даље, у другој згради, двоје седамдесетогодишњака труде се да задобију поверење пара који се бори са временом за неколико квадратних метара. Приче о васкрсењима, пријатељству и обманама испреплетене су у истом кварту у само неколико сати.

Награде: СГАЕ за сценарио „Хулио Алехандро“

Loading...