19. BINA • Промоција књиге “Очи коже: архитектура и чула” • 21. јун • 18.00

21.06.2024., 18:00

21. јуна у 18:00 одржаће се промоција књиге

“Очи коже: архитектура и чула”,  аутора Јухани Паласма

О књизи ће говорити Милена Кордић, Славица Стаматовић Вучковић, Милован Новаковић, Милица Јанковић.

Превод семиналне књиге Очи коже: архитектура и чула финског архитекте и теоретичара Јуханија Паласме (Јухани Pallasmaa) публикован је 2023. године у издању Атељеа А22. У овој књизи, која је први пут објављена 1996. и потом доживела бројна реиздања, проблематизује се доминација чула вида у архитектонском обликовању и истражују вишечулне димензије архитектонског искуства. С временом, поставши кључно штиво у домену феноменолошког поимања архитектуре, књига Очи коже пружа читаоцима дубок увид у суштину уметности градитељства.

Паласма води читаоца на путовање кроз простор, време и материју, наглашавајући, кроз различите призме уметности, филозофије и свакодневног живота, значај емотивног и сензорног искуства у архитектури. Аутор нас подсећа да архитектура није само визуелни доживљај већ комплексно ткиво живог искуства које подразумева наш дубоки емотивни однос са целокупним окружењем.

За више информација о књизи и издавачкој кући, посетите сајт www.atelie22.me или Инстаграм страницу @publishinghouse_a22

Loading...