24. Међународни фестивал „Дани оргуља – Dies organorum“: КОНЦЕРТ ЗА ДЕЦУ – OРГУЉЕ У АРТИШ ЛАБУ

29.06.2024., 11:00

Оргуљашица Вишња Димитријевић и музичари окупљени на пројекту Baby Artish одабрали су програм којим ће најмлађу публику упознати са звуком оргуља на забаван начин. Концерт је намењен деци узраста од 3 до 6 година.

Атмосфера непосредности и настојање да се поспеши активно учешће деце у једном музичком искуству оно је на чему током својих концерата за најмлађе инсистирају млади музичари окупљени у Удружењу Baby Artish. Њима се овом приликом придружује оргуљашица Вишња Димитријевић. Заједно пружају прилику деци да на забаван начин упознају звук и изглед овог великог инструмента, па и да га свирају.

Биографија:
Bишња Димитријевић (Београд, 1989) свира клавир од своје пете године, а оргуље од четрнаесте. Основно и средње музичко образовање стекла је у МШ Станковић, на одсецима за клавир, теорију, оргуље и соло певање. Завршила је Одсек за општу музичку педагогију на ФМУ у Београду, након чега је дипломирала оргуље на истом факултету. Завршила је специјалистичке студије оргуља у класи проф. Маје Смиљанић-Радић. Студент је докторских студија на Одсеку за музичку теорију ФМУ. Као оргуљашица, активно се бави концертном делатношћу као солиста, камерни музичар и корепетитор. Наступала је на бројним концертима у земљи и иностранству. На њеном репертоару се налазе дела свих епоха, али посебну наклоност изражава према музици двадесетог века. Aнгажована је као оргуљаш Екуменског мушког хора при Београдској надбискупији и као диригент у Друштву Словенаца у Београду.

 

Loading...