Концерт виолинисткиња Ленке Павловић, Дуње Лаушевић и Норе Филе

03.06.2024., 20:00

На концерту ће наступити ученице које похађају Музичку школу Мокрањац из класе проф. Владимира Васиљевића и проф. Веније Жарковић. Заједно са њима ће наступити клавирске сараднице Ана Павловић и Ивана Крушедолац.

Програм:
Антоњин Дворжак
Романтични комад бр. 1, оп. 75/1

Ђовани Батиста Виоти
Allegro из Концерта за виолину бр. 23 у Ге–дуру

Дмитриј Кабалевски
Импровизација, оп. 21
ЛЕНКА ПАВЛОВИЋ, виолина
АНА ПАВЛОВИЋ, клавир

Јохан Себастијан Бах
Партита за соло виолину бр. 3 у Е–дуру, BWV 1006 (избор)
II Loure
III Gavotte en rondeau

Хенрик Вјењавски
Скерцо-тарантела у ге–молу, оп. 16
НОРА ФИЛА, виолина
ИВАНА КРУШЕДОЛАЦ, клавир

Макс Брух
Prelude – Allegro moderato из Концерта за виолину бр. 1 у ге–молу, oп. 26

Фрањо Крежма
Скерцо
ДУЊА ЛАУШЕВИЋ, виолина
ИВАНА КРУШЕДОЛАЦ, клавир

Биографије:
Ленка Павловић (2010) је ученица шестог разреда МШ Мокрањац у класи професора Владимира Васиљевића. Добитница је награда на бројним такмичењима. Издвајају се прве награде на Фестивалу гудача у Шапцу, Републичком такмичењу Заједнице музичких и балетских школа Србије, Меморијалном такмичењу Душан Протић, Фестивалу нижих музичких школа и на Регионалном такмичењу Станислав Бинички. Освојила је другу награду на међународном такмичењу Val Tidone у Италији. Члан је награђиваног Гудачког квартета у класи професора Виктора Бајлера. Свирала је као солиста са Камерним оркестром МШ Мокрањац. Наступала је истакнутим салама у Београду.

Нора Фила (2006) је завршила ОМШ Стеван Христић у Младеновцу, у класи Јелене Цаковић Љубеновић, а тренутно похађа четврти разред СМШ Мокрањац у Београду, у класи професорке Веније Жарковић. Освојила је награде на такмичењима, као што су Златне Степенице у Ваљеву, Фестивал гудача у Шапцу, Artisti del’ Arco у Сремским Карловцима, Меморијал Аца Панић, Интернационални сусрети виолиниста, и многим другим. Члан је симфонијског и камерног оркестра МШ Мокрањац. Наступала је са Дечијом филхармонијом и Београдским омладинским оркестром БЕОМ. Имала је бројне солистичке наступе на концертима у организацији школе, као и у оквиру манифестације Дани Војина Комадине на Музичкој академији у Источном Сарајеву. Похађала је мајсторски курс Орфеја Симића и Уметничку колонију у Сремским Карловцима.

Дуња Лаушевић (2006, Београд) је ученица трећег разреда СМШ Мокрањац, одсек виолина у класи професора Владимира Васиљевића. Такође је редовна ученица СМШ Др Војислав Вучковић, одсек виола у класи професора Немање Живановића. Носилац је Вукове дипломе из ОШ Влада Аксентијевић у Београду. Активно учествује на разним фестивалима музицирања, конкурсима и меморијалима. Као солиста је наступала у значајним салама у Београду. Била је најмлађи учесник мајсторског курса Mozart Italia у Нарнију код професорке Др Мадлен Стокић Васиљевић. Добитница је бројних првих и других награда на републичким и међународним такмичењима из области солфеђа, виолине и виоле.

 

Пијанисткиња Ана Павловић је запослена у МШ Мокрањац као професор клавира. Музичко образовање је стицала у класама професорке Божене Гринер, професора Николе Рацкова на редовним студијама и професора Дејана Синадиновића на магистарским студијама. Усавршавала се на мајсторским курсевима професора Владимира Огаркова и професора Умберта Ђованија. Као солиста и члан клавирског трија је учествовала на бројним концертима: у Великој дворани Коларчеве задужбине, Атргет галерији, Етнографском музеју, Конаку кнегиње Љубице, Галерији САНУ, као и у оквиру фестивала Мокрањчеви дани у Неготину. Наступала је као солиста са Уметничким ансамблом Станислав Бинички, као и на многим концертима организације ЕПТА Србије.

Проф. Мр Ивана Крушедолац (Београд, 1979) је завршила Основну и СМШ Коста Манојловић у Земуну у класи проф. Снежане Милчић. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дејана Синадиновића, и магистрирала у класи проф. Нинослава Живковића. Усавршавала се на мајсторским курсевима клавира и камерне музике. Добитник је прве и друге награде на Пијанистичком конкурсу ЕПТА и треће награде на Пијанистичком меморијалу Др Војислав Вучковић. Наступала је у значајним салама у Београду. Радила је као професор клавира у МШ Коста Манојловић и МШ Станковић. Ради као клавирски сарадник на одсеку за гудачке инструменте у МШ Мокрањац у Београду. Са ученицима је наступала на концертима и такмичењима широм Србије и у Македонији. Радила је у Америчкој интернационалној школи у Барселони као професор клавира и корепетитор. Сарађивала је и са истакнутим сопраном Патрицијом Каиседо и наступала у бројним дворанама широм Каталоније.

Loading...