Ревија студентских филмова Факултета за медије и комуникације / 03.07.2024. / 19.00

03.07.2024., 19:00

 

Улаз слободан

1. Мачке
Режија: Данило Станимировић
Играни филм, 13 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Када пронађе напуштено маче на улици, осмогодишњи Миша покушава да са њим надокнади блискост коју му родитељи не пружају.

 

2. Дом
Режија:
Данило Бјелица
Играни филм, 28 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: После више од 40 година заједничког живота, Владан се суочава са растанком од своје жене Руже. Испуњен страхом од пролазности и заборава, Владан проналази начин да остане уз Ружу.

 

3. 30 минута или бесплатно
Режија: Дејан Ђурашиновић и Тамара Стојановић
Играни филм, 24 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Достављач пице, Луле (24) покушава да скупи новац за прославу свог рођендана. Знајући да стално касни, газда му пружа шансу да заслужи плату коју је тражио унапред. Водећи непрестану трку са временом, Луле покушава да на све доставе тог дана стигне на време. Последња достава доводи га на кућну журку. Очаран атмосфером и људима, Луле се без превише размишљања упушта у провод.

 

4. Портрет: Алиса
Режија: Лидија Сретеновић
Документарни филм, 7 мин, 2024, продукција: ФМК

Синопсис: Алиса води рачуна о кући њених родитеља док су они на пословном путу. Кућа се налази на Стражилову, дубоко у границама Националног парка “Фрушка Гора”. Посећује је пријатељица. Ложе ватру, праве вечеру, слушају музику. Разговарају о Алисином животу, жељама и несигурностима.

 

5. Моја прва камера
Режија: Мина Јелић
Документарни филм, 6 мин, 2024, продукција: ФМК

Синопсис: Подводни снимци са базена ме враћају на море и у детињство. Дружење на мору са другарицом. Откривање могућности камере, стално брискање и тражење доброг кадра су почеци мог коришћења камере која може да снима под водом.

 

6. Само понекад
Режија: Сара Ећимовић
21 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Свађу Мие (24) и Алексе (24), изазвану његовом преваром, прекидају београдске демонстрације које се узбуркавају на улицама главног града Србије. У немогућности да се врате кући или остану напољу, одлазе на седељку код Алексиних пријатеља који живе у центру. Приморана да вече проведе са Алексом, окружена младим људима, инертним – колико и она сама, Миа улази у унутрашњи сукоб преиспитујући своју одлуку око раскида. Док у граду тензије расту, Миа, страхујући од промене и свега што она доноси, не зна да ли да се помири са Алексом.

 

7. Где си ти био Зеко?
Режија: Петар Ђураковић
24 мин, 2024, продукција: ФМК

Синопсис: Зека, талентован али безобзиран студент Машинског факултета, има један дан да врати свој нагомилан коцкарски дуг. Он лута улицама Београда на којима се сусреће са неколико другова. Током ноћи сазнаје до које мере су они спремни да му изађу у сусрет и зашто.

 

8. Камбе
Режија: Димитрије Чубрило
Документарни филм, 8 мин, 2024, продукција: ФМК

Синопсис: Једна обична ноћ у животу Београдског фантома З генерације чије име многи знају, али мало ко и прави идентитет.

 

9. У магли
Режија: Мина Јелић
Документарно експериментални филм, 11 мин, 2024, продукција: ФМК

Синопсис: Једини бег из загађеног града је одлазак у природу, где је сваки корак кроз магловите шумске пејзаже корак ка непознатом, ка спознаји да се свет мења онда када га не видимо у потпуности, те остаје тајанствен и интроспективан.

 

10. Камен
Режија: Мина Јелић и Теодора Миодраговић
Документарни филм, 5 мин, 2024, продукција: ФМК

Синопсис: Рад представља отварање изложбе “Камен” ауторке “Дилдоре” са циљем да изађемо из установљене форме документовања изложби. Постало је и сувише досадно гледати један исти шаблом снимљених и монтираних изложби на начин да ни не приметиш када је реч о неком новом аутору. Формат којег се галерије и телевизије придржавају често нарушава сензибилитет изложеног рада и као гледаоци не учитавамо никакаву атмосферу већ добијамо само основне информације.

 

11. Само речи
Режија: Ања Петрић
Играни филм, 11 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Сара и Немања се сусрећу у Београду годину дана након њиховог првог сусрета на концерту. Живе на различитим странама света и стално су у покрету, што им овај сусрет чини једином шансом да се виде. Имају само један дан заједно, јер Немања следећег јутра лети за Америку. Питање је како ће провести време које имају.

 

12. Пржена срца са џигерицом
Режија: Теодора Миодраговић
Играни филм, 10 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Фемицид и злостављање жена је актуелан проблем. Истражујући како је до тога тога дошло, покушали смо да видимо како се осећа једна девојка и како доживљава сопствени живот након тог трауматичног догађаја. Филм у себи прожима неку врсту ониризма.

 

13. Импулси
Режија: Денис Реџић
14 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Усамљени Димитрије (27) проводи карантинске дане затворен у свом новобеоградском стану, опсесивно негујући своје кактусе. Досадну и устаљену рутину прекида му подметнути телефон на који га зове Даница (23), луцкаста студенткиња која покушава да прекрати вишак времена. Димитрије у почетку негодује, али временом постаје заинтересован за Даничине позиве. Њихов чудни однос преко телефонске слушалице креће да се развија у нешто више.

 

14. Мартини
Режија: Феодор Алексов
13 мин, 2023, продукција: ФМК

Синопсис: Млада глумица Катарина током студентске продукције филма је суочена са чињеницом да мора кроз своју улогу да монологом изјави љубав својој симпатији Лидији са којом дели сцену. Њена анксиозна и стидљива природа је блокира да изведе сцену са Лидијом коју понављају изнова и изнова. Равнодушан и збуњен редитељ заједно са нестрпљивом екипом ништа не чине лакшим. Тек када јој редитељ из изнемоглости допусти да преузме ствар у своје руке и да измисли свој дијалог, она успева да изведе сцену, успут добијајући пољубац од Лидије у својој улози.

Loading...