Koncert gitariste Igora Baste

14.08.2024., 18:00

Mladi gitarista Igor Basta je student Kraljevskog Konzervatorijuma u Hagu i dobitnik brojnih nagrada u zemlji inostranstvu. Beogradskoj publici će se predstaviti u Konaku kneginje Ljubice u sredu, 14. avgusta u 18.00 časova. Koncert realizujemo u saradnji sa Muzejom Grada Beograda.

Program:
Avgustin Barios Magore
Un sueno en la floresta

Julia Florida

Lenoks Berkli
Sonatina, op. 52/1
Allegretto
Lento
Rondo – Allegro non troppo

Hoakin Rodrigo
En los trigales

Ričard Rodni Benet
Pet empromptija

Miroslav Tadić
Rustemul

Makedonsko devojče

Fransisko Tarega
Grand Jota

Biografija:
Igor Basta (Beograd, 2004) je završio OMŠ Josip Slavenski u Beogradu u klasi profesora Dejana Brkića, kao đak generacije, i SMŠ Josip Slavenski u klasi profesora Nenada Kondića, takođe kao đak generacije. Trenutno je student na Kraljevskom Konzervatorijumu u Hagu, u klasi profesora Zorana Dukića. Do sada je osvojio brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare, a izdvajaju se dve prve nagrade na Republičkom takmičenju gitarista Srbije, dve prve nagrade na Festivalu Guitar Art u Beogradu, kao i prva nagrada na Međunarodnom takmičenju gitare u Volosu. Pohađao je majstorske kurseve kod eminentnih profesora i umetnika.
Nastupao je u Galeriji Artget, Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, Kući kralja Petra, Domu omladine Beograda, Beogradskoj filharmoniji, Nemačkom konzulatu u Beogradu, Mađarskom kulturnom centru u Beogradu, Madlenijanumu, Atrijumu Narodnog muzeja i Kolarčevoj narodnoj zadužbini.

Loading...