Концерт гитаристе Игора Басте

14.08.2024., 18:00

Млади гитариста Игор Баста је студент Краљевског Конзерваторијума у Хагу и добитник бројних награда у земљи иностранству. Београдској публици ће се представити у Конаку кнегиње Љубице у среду, 14. августа у 18.00 часова. Концерт реализујемо у сарадњи са Музејом Града Београда.

Програм:
Августин Бариос Магоре
Un sueno en la floresta

Julia Florida

Ленокс Беркли
Сонатина, оп. 52/1
Allegretto
Lento
Rondo – Allegro non troppo

Хоакин Родриго
En los trigales

Ричард Родни Бенет
Пет емпромптија

Мирослав Тадић
Рустемул

Македонско девојче

Франсиско Тарега
Grand Jota

Биографија:
Игор Баста (Београд, 2004) је завршио ОМШ Јосип Славенски у Београду у класи професора Дејана Бркића, као ђак генерације, и СМШ Јосип Славенски у класи професора Ненада Кондића, такође као ђак генерације. Тренутно је студент на Краљевском Конзерваторијуму у Хагу, у класи професора Зорана Дукића. До сада је освојио бројне награде на домаћим и међународним такмичењима гитаре, а издвајају се две прве награде на Републичком такмичењу гитариста Србије, две прве награде на Фестивалу Guitar Art у Београду, као и прва награда на Међународном такмичењу гитаре у Волосу. Похађао је мајсторске курсеве код еминентних професора и уметника.
Наступао је у Галерији Артгет, Атријуму Народне библиотеке Србије, Кући краља Петра, Дому омладине Београда, Београдској филхармонији, Немачком конзулату у Београду, Мађарском културном центру у Београду, Мадленијануму, Атријуму Народног музеја и Коларчевој народној задужбини.

Loading...