Koncert pijaniste Miloša Topalovića

30.09.2024., 21:00

Miloš Topalović trenutno pohađa master studije na Univerzitetu Anton Brukner u Lincu. Održao je nedavno resitale u Nemačkoj odlično ocenjene od strane kritike. U dnevnim novinama Helveger Ancajger o njegovom nastupu u Singaogi u Uni pisali su: Miloš Topalović je pokazao sav dijapazon svoje klavirske umetnosti i to je publika osetila. Tokom izvođenja kompozicija je naslikao muzičku dugu koja je sa svojim toplim tonovima doprinela da šareni prozori sinagoge deluju još šarenije.

Program:
Johan Sebastijan Bah
Preludijum i fuga br. 12 u ef–molu, BWV 857 (DTK I)

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 23 u ef–molu, op. 57 (Apasionata)
Allegro assai
Andante con moto
Allegro ma non troppo

Frederik Šopen
Etida u Ef–duru, op. 10/8
Etida u cis–molu, op. 10/4

Andante spianato et grande polonaise brillante, op. 22

Biografija:
Miloš Topalović je rođen 1999. godine u Pančevu, gde je završio OMŠ Jovan Bandur. Srednje muzičko obrazovanje je stekao u MŠ Josip Slavenski u Beogradu u klasi Jelene Gostović. Trenutno je student prve godine master studija Univerziteta Anton Brukner u Lincu (Austrija) u klasi Olega Marševa. Osvojio je preko 20 nagrada na brojnim takmičenjima, kao što su Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, konkurs Alma Cornea u Temišvaru, Međunarodno takmičenje Ars Nova u Trstu; Memorijal Dušan Protić u Beogradu, klavirsko takmičenje Slavenski u Beogradu, kao i takmičenje WPTA u Finskoj. Kao solista je nastupao na brojnim konceratima u beogradskim salama kao što su Velika sala i Galerija Kolarčeve zadužbine, Narodna biblioteka grada Beograda, sale muzičkih škola Josip Slavenski i Mokranjac. Održao je solističke koncerte u Galeriji SANU, Galeriji Artget, kao i u Studentskom kulturnom centru. Ove godine je održao solističke koncerte u Nemačkoj, i to u Singaogi u Uni, i u Muzeju Emil Šumaher u Hagenu.
Usavršavao se kod eminentnih pedagoga, kao što su: Natalija Trul, Mihael Korstik, Niklas Poki, Toms Ostrovskis, Suzan Manof, Aleksander Korber, Endru Zolinski i Nataša Mitrović. Ove godine je pohađao muzički kamp u okviru festivala Muzički dani regije Zefeld u Tirolu, gde je imao priliku da se usavršava kod Milane Černjavske.

Loading...