Ауторско вече камерне музике Симоне Арко

28.10.2024., 20:00

На концерту ће наступити ученици и професори музичких школа Јосип Славенски, Коста Манојловић и Др Војислав Вучковић. Као гост ће наступити млади саксофониста Матеја Блажић.
У разговору, и на иницијативу колега Симона Арко је започела композиторски опус јер постоји потреба за новим делима домаћих аутора која би одговарала узрасту, интересовањима и нивоу знања ученика и студената музике.

Програм:
Симона Арко
Прича луталице
УНА АРСИЋ, клавир
класа проф. Драгана Јовановић

Дивљег воћа цвет
Сета

проф. ТАТЈАНА ВУКМИРОВИЋ (Симона Арко)
проф. МАРИЈАНА САВОВ СТОЈАНОВИЋ

Импровизација и Валцер
УНА АРСИЋ, клавир
ТЕОДОРА ШОЈИЋ, клавир
класа: проф. Радмила Динић

Романса
МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ, труба
ДОРИС ЛУКИЋ, клавир
класа: проф. Радмила Динић

Карма
Арија и Игра
МАТЕЈА БЛАЖИЋ, саксофон
ТАТЈАНА ВУКМИРОВИЋ, клавир

Арија
АНГЕЛИНА ГРИЕКО, флаута
ИСИДОРА ПЕТРОНИЈЕВИЋ, флаута
класа: проф. Ивана Поповић

Игра
АНГЕЛИНА ГРИЕКО, флаута
ИСИДОРА ПЕТРОНИЈЕВИЋ, флаута
АЛИСА РОКВИЋ, флаута
класа: проф. Ивана Поповић

Карма
Песма чемпреса
Ансамбл Флаутисимо (ИРЕНА ПАНИЋ, УНА ЦИЦВАРИЋ, ИСИДОРА КОЗЛИНА, ЛЕНКА ОРШОЛИЋ, КСЕНИЈА КАРАН, ДАВИД БАЖАЖИН, МИХАЈЛО ЈОВИЋ, ЛИДИЈА ДОБРИЈЕВИЋ, МАША СТОШИЋ)
класа: проф. Александар Буркерт

Биографија:
Татјана Вукмировић (Симона Арко)је дипломирала и магистрирала на ФМУ у Београду. Професионални ангажман је започела у Школи за музичке таленте у Ћуприји а потом је била ангажована на ФМУ као асистент за главни предмет на Катедри за клавир. Бавила се менаџментом у култури и организацијом концерата, конкурса, радионица и мајсторских курсева као уредник програма ЦКС Шумице у Београду, а одржала је и низ радионица и мајсторских курсева, самостално и у сарадњи са бројним еминентним уметницима из земље и иностранства. Као солиста и камерни музичар наступала је на бројним концератима у земљи и иностранству, на фестивалима, различитим пројектима и турнејама. Свирала је као солиста са Симфонијским оркестром РТС и више различитих камерних оркестара. Добитник је бројних међународних и домаћих награда и признања. Члан је УМУС-а, СОКОЈ-а и ЕПТА-е. Снимала је за радио и телевизију. Професор је у МШ Јосип Славенски у Београду.
У разговору, и на иницијативу колега започела је свој композиторски опус јер постоји велика потреба за новим делима домаћих аутора која би одговарала узрасту, интересовањима и нивоу знања ученика и студената музике. До сада су из штампе изашли албуми њених дела за дувачке инструменте Искре/Sparks и албуми за гудачке инструменте Искре/Sparks подржани од стране Министарства културе Републике Србије, као и албум за клавир Wellspring/Сопот. Њена дела је подржала Заједница музичких и балетских школа Србије, као користан приручник у настави. Албуми за различите камерне саставе и ансамбле су у припреми и већ се претпремијерно изводе.

 

 

Loading...