GETEFEST 2024 • Petak 11.10.

11.10.2024., 19:00

19.00
JONJA
Nemačka, 2023, 85’

Režija: Anika Mecke

Uloge: Elin Donst, Ted Trube, Sira-Ana Fal, Pol Arens…

Letnja priča o odrastanju: Jonja i Paul su drugari i tokom raspusta svaki dan provode zajedno. Jonja se krišom pridružuje Paulovoj porodici na odmoru. Dani pored jezera su savršeni, prva ljubav cveta, sve dok na videlo ne izađe jedna tajna. Tih debitantski film o početku puberteta, koji se odlikuje izuzetno dobrim zapažanjima.

Nagrade: Nagrada za scenario Saveta za radio i televiziju medijske kuće MDR u okviru festivala „Zlatni vrabac 2023“; Filmska nagrada Braunšvajga 2023 (Elin Donst); Filmska nagrada Baden-Virtemberga za najbolji igrani film 2023;

Film se prikazuje na nemačkom jeziku sa srpskim i engleskim titlovima

 

21.00
ĐAVOLJE VRELO
Austrija, Nemačka 2024, 121’

Režija: Veronika Franc, Severin Fiala

Uloge: Anja Plašg, Marija Hofšteter, David Šeid, Elias Šucenhofer…

Austrija, sredinom 18. veka. Mlada žena Agnes udaje se za seljaka Volfanga i seli se iz rodnog sela na osamljenu farmu Lizlfelner, koju Volf vodi sa svojom majkom Genglin. Međutim, Agnes ne uspeva da se uklopi u novu sredinu, a pritisak na nju dodatno raste pošto nikako ne može da ostane u drugom stanju. Polako gubi kontrolu nad svojim životom i pokušava da nađe izlaz tako što priznaje da je ubila malo dete. Depresivna Agnes priželjkuje smrtnu kaznu, verujući da bi je samoubistvo neizbežno odvelo u večito prokletstvo.

Festivali / Nagrade: Berlin – „Srebrni medved“ za izuzetno umetničko ostvarenje; Festival austrijskog filma „Dijagonale“ – najbolji zvuk u igranom filmu; Austrijska filmska nagrada 2024. za najbolji film, glavnu žensku ulogu (Anja Plašg), sporednu žensku ulogu (Marija Hofšteter), kameru (Martin Gšlaht), scenografiju, šminku, montažu i muziku (Anja Plašg kao Soap&Skin)

Film se prikazuje na nemačkom jeziku sa srpskim i engleskim titlovima

Loading...