Koncert pijaniste Nikole Vidojevića – OTKAZANO

07.10.2024., 21:00

Koncert će biti realizovan u Galeriji Artget, umesto u Italijanskom institutu kao što je prvobitno najavljeno.
Nikola Vidojević se školovao u Srbiji i Rusiji. Trenutno je asistent i saradnik u nastavi na klavirskom odskeu prestižnog Moskovskog konzervatorijuma P. I. Čajkovski. Beogradskoj publici će se predstaviti delima Šopena, Glinke i Stravinskog.

Program:
Frederik Šopen
Nokturno u be–molu, op. 9/1
Nokturno u Es–duru, op. 9/2

Nokturno u cis–molu, op. 27/1

Tri briljantna valcera, op. 34
Valcer u As–duru, op. 34/1
Valcer u a–molu, op. 34/1
Valcer u Ef–duru, op. 34/1

Mihail Glinka / Vjačeslav Grajznov
Valcer-fantazija u ha-molu

Igor Stravinski / Gvido Agosti
Tri stava iz baleta Žar ptica
Pakleni ples
Uspavanka
Finale

Biografija:
Nikola Vidojević stekao je osnovno i srednje obrazovanje u muzičkoj školi Dr. Vojislav Vučković u klasi prof. Svetlane Kostić. Dalje školovanje nastavlja na Belgorodskom državnom institutu umetnosti i kulture u Rusiji gde je završio osnovne i master studije u klasi prof. Ljubov Semerenko. Trenutno je asistent i saradnik u nastavi na klavirskom odskeu prestižnog Moskovskog konzervatorijuma P. I. Čajkovski u klasi prof. Denisa Čefanova.
Učestvovao je na brojnim takmičenjima, koncertima, festivalima i muzičkim radionicama u Srbiji i inostranstvu. Posebno se ističu nastup na svečanom otvaranju festivala Harmonija u Belgorodskoj filharmoniji 2017. godine (Drugi koncert za klavir i orkestar S. Rahmanjinova) i nagrade Laureata na takmičenjima Bartolomeo Kristofori 2018. godine (Sankt Peterburg) i Prohorovskoe Polje 2021. godine (Belgorod).
Paralelno sa solističkim koncertima, nastupao je kao solista sa simfonijskim i kamernim orkestrima, i kao kamerni izvođač i klavirski saradnik. Osim u svim značajnijim salama u Srbiji i regionu, nastupao je i širom Evrope (Rusija, Italija, Francuska, Nemačka, Austrija, Malta, Poljska, Estonija, Slovenija i druge). Sarađivao je sa mnogim solistima, profesorima i dirigenatima. Neki od najznačajnijih su Nikolaj Luganski, Eliso Virsaladze, Ekaterina Mečetina, Vadim Rudenko, Natalija Trulj, Mikele Rozeti, Dmitrij Filatov, Bernard Parc, Oksana Jablonskaja. Dobitnik je nagrada, priznanja i stipendija, od kojih se ističu: Dositeja, Vidovdanska nagrada za stvaralaštvo mladih, Nagrada studentima, kao i Russia Study, puna stipendija za studije u Rusiji.

Loading...