Koncert pijanistkinje Ane Stefanović

28.10.2024., 21:00

Na koncertu Ane Stefanović pod nazivom Note kroz vreme i svet nastupiće i gošća mlada pijanistkinja Julija Asabina.

Program:
Hans Cimer
The Battle (aranžman muzike iz filma Gladijator)
Now We are free (aranžman muzike iz filma Gladijator)

Ludvig van Betoven
Sonata za klavir br. 8 u ce–molu, op. 13 (Patetična)
Grave – Allegro di molto e con brio
Adagio cantabile
Rondo: Allegro

Klod Debisi
Mesečina za klavir četvororučno iz Bergamske svite, L. 75

Džastin Hurvic
Mia and Sebastian’s theme za klavir četvororučno (muzika iz filma La-la Lend)

Monti Norman
Rhapsody on Bond (muzika iz filma Džejms Bond)

Teodoro Kotrau
Santa Lucia

Biografija:
Ana Stefanović (Beograd, 1994) je sa pet godina počela da uči da svira klavir kod svoje majke Diane Jovanović. Završila je MŠ Josip Slavenski (klavirski i teoretski odsek). Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi Dejana Sinadinovića. Nakon master studija je upisala specijalističke studije na Katedri za kamernu muziku u klasi Dejana Subotića.
Osvojila je brojne nagrade od kojih se ističu prva nagrada na Republičkom takmičenju u Beogradu (2007), laureat Međunarodnog takmičenja 21st Century Art u Kijevu (2007), laureat VIII međunarodnog EMCY takmičenja Memory of Vladimir Horovitz-debut u Kijevu (2008) i laureat Festivala slovenske muzike u Beogradu (u sastavu kamernog dua JeliAna, 2017).
Nastupala je u Atrijumu Narodnog muzeja, Galeriji Progres, Diplomatskom klubu, Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, Galeriji SANU, Paviljonu Cvijeta Zuzorić, Sali Beogradske filharmonije, Galeriji Artget, SKC-u, Sali Ruskog doma, i u Velikoj sali i Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. Nastupala je u gradovima širom Srbije, a sa zapaženim uspehom nastupala je i u Beču, Bukurešti, Parizu i Kijevu. Učestvovala je u TV i radio emisijama RTS-a. Recenzije njenih nastupa i intervjui objavljeni su u listovima Borba, Blic, Večernje novosti, Politika, Beorama i časopisu Ana. Učestvovala je na 5. pedagoškom forumu na FMU u Beogradu, na reviji koncerata povodom obeležavanja 250 godina od rođenja Mocarta u KCB i Međunarodnoj pijanističkoj nedelji.
Godinama se bavi pevanjem i komponovanjem, i osim kao pijanistkinja, nastupa i kao kantautor.

Loading...