Концерт пијанисткиње Ане Стефановић

28.10.2024., 21:00

На концерту Ане Стефановић под називом Ноте кроз време и свет наступиће и гошћа млада пијанисткиња Јулија Асабина.

Програм:
Ханс Цимер
The Battle (аранжман музике из филма Гладијатор)
Now We are free (аранжман музике из филма Гладијатор)

Лудвиг ван Бетовен
Соната за клавир бр. 8 у це–молу, оп. 13 (Патетична)
Grave – Allegro di molto e con brio
Adagio cantabile
Rondo: Allegro

Клод Дебиси
Месечина за клавир четвороручно из Бергамске свите, L. 75

Џастин Хурвиц
Mia and Sebastian’s theme за клавир четвороручно (музика из филма Ла-ла Ленд)

Монти Норман
Rhapsody on Bond (музика из филма Џејмс Бонд)

Теодоро Котрау
Santa Lucia

Биографија:
Aна Стефановић (Београд, 1994) je са пет година почела да учи да свира клавир код своје мајке Диане Јовановић. Завршила је МШ Јосип Славенски (клавирски и теоретски одсек). Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи Дејана Синадиновића. Након мастер студија је уписала специјалистичке студије на Катедри за камерну музику у класи Дејана Суботића.
Освојила је бројне награде од којих се истичу прва награда на Републичком такмичењу у Београду (2007), лауреат Међународног такмичења 21st Century Art у Кијеву (2007), лауреат VIII међународног EMCY такмичења Memory of Vladimir Horovitz-debut у Кијеву (2008) и лауреат Фестивала словенске музике у Београду (у саставу камерног дуа ЈелиАна, 2017).
Наступала је у Атријуму Народног музеја, Галерији Прогрес, Дипломатском клубу, Свечаној сали Скупштине града Београда, Галерији САНУ, Павиљону Цвијета Зузорић, Сали Београдске филхармоније, Галерији Артгет, СКЦ-у, Сали Руског дома, и у Великој сали и Музичкој галерији Коларчеве задужбине. Наступала је у градовима широм Србије, а са запаженим успехом наступала је и у Бечу, Букурешти, Паризу и Кијеву. Учествовала је у ТВ и радио емисијама РТС-а. Рецензије њених наступа и интервјуи објављени су у листовима Борба, Блиц, Вечерње новости, Политика, Беорама и часопису Ана. Учествовала је на 5. педагошком форуму на ФМУ у Београду, на ревији концерата поводом обележавања 250 година од рођења Моцарта у КЦБ и Међународној пијанистичкој недељи.
Годинама се бави певањем и компоновањем, и осим као пијанисткиња, наступа и као кантаутор.

Loading...