ФЕСТ ТРЕЋИ ДАН / 25. ФЕБРУАР

25.02.2019., 12:00

12.00 НЕ ОСТАВЉАЈ ТРАГ

Вил и његова кћерка тинејџерка Том годинама воде наизглед идиличан живот у једном великом природном резервату у Орегону. Далеко од љубопитљивих очију власти, они трагају за храном и Вил учи паметну и радозналу Том како вештинама преживљавања, тако и моралним вредностима. Када их коначно открију, одводе их из резервата и предају надлежним социјалним службама, које чине све што је могуће да отац и кћерка остану заједно. Али прилагођавање друштву не иде лако, посебно Вилу, војном ветарану који пати од посттрауматског стресног поремећаја, док је Том растразана између оданости оцу и сопствених жеља.

САД 2018
ПРОГРАМ: ФЕСТ 47
ТРАЈАЊЕ: 109’
РЕЖИЈА: Debra Granik
УЛОГЕ: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard, Jeff Kober, Dale Dickey

14.30 СТУДИО 54

Студио 54 је био епицентар хедонизма седамдесетих – место које је не само редефинисало ноћни клуб, већ је и симболизовало читаву еру. Његови сувласници, Ијан Шрејџер и Стив Рубел, два пријатеља из Бруклина, као да су дошли ниоткуда да би одједном предводили нову врсту њујоршког друштва. Сада, 39 година након што је баршунасто уже први пут затегнуто дуж клупског посвец́еног прага, дугометражни документарни филм говори праву причу о највец́ем клубу свих времена.

САД 2018
ПРОГРАМ: ДОКУФЕСТ
ТРАЈАЊЕ: 98’
РЕЖИЈА: Matt Tyrnauer
УЛОГЕ: Farrah Fawcett, Liza Minnelli, Michael Jackson

17.00 ДОБАР ДАН ЗА ПОСАО

Мартин Турк је рођен 1978. године у Трсту. Дипломирао је филмску режију на Академији за позориште, радио, филм и телевизију АГРФТ у Љубљани, 2004. године. Режирао је неколико кратких филмова који су приказани широм света и освојили су више награда. Године 2009. изабран је за учешће у 18. Cinéfondation резиденцији у Кану, а 2012. снимио је свој први дугометражни филм, Нахрани ме з беседами.

Босна и Херцеговина, Турска, Словенија / , 2018
ПРОГРАМ: ФОКУС ЕВРОПА
ТРАЈАЊЕ: 75’
РЕЖИЈА: Мартин Турк
УЛОГЕ: Александар Сексан, Маја Зећо, Сенад Алихоџић, Ермин Сијамија, Младен Нелевић, Мухамед Хаџовић, Адијан Куловац

19.30 ВЕЛИКИ МИСТИЧНИ ЦИРКУС

Филм говори о пет генерација истог циркуса у породичном власништву. Од почетка рада Великог мистичног циркуса 1910. године до данас, гледаоци ц́е уз помоц́ Селавија, мајстора церемоније који никад нец́е остарити, пратити авантуре и љубави породице Книпс, од свог врхунца преко декаденције, до неочекиваног завршетка. Ово је филм у коме се стварност и фантазија удружују у мистичном универзуму.

ДРЖАВА:Бразил 2018
ПРОГРАМ: ФЕСТ ПРЕДСТАВЉА
ТРАЈАЊЕ: 105’
РЕЖИЈА: Carlos Diegues
УЛОГЕ: Jesuita Barbosa, Vincent Cassel, Bruna Linzmeyer, Rafael Lozano, Marina Provenzzano, Juliano Cazarré, Flora Diegues, Luiza Mariani, Mariana Ximenes, …

22.00 ПОД СЕНКОМ СУМЊЕ

Давид је млад, срећан човек. Има вољену жену, двоје преслатке деце и групу блиских пријатеља с којима породично летује. Међутим, по повратку са планине Вогези, где је боравио са пријатељима, Давида одводе на саслушање у полицију у вези са једним убиством. Истрагом се убрзо утврђује да Давид, испод беспрекорне маске, баш и нема тако савршен живот. У његовом окружењу, сенка сумње почиње да се шири и формирају се кланови са опречним мишљењима.

© Marianne Grimont

Држава: Белгија, Француска, Швајцарска / , 2017
Програм: Фокус Европа
Трајање: 90’
Режија: Samuel Tilman
Сценарио: Samuel Tilman
Улоге: Fabrizio Rongione, Natacha Régnier, Baptiste Lalieu, Myriem Akheddiou, Yoann Blanc

Loading...