ФЕСТ НА БИС 4. МАРТ

04.03.2019., 17:00

17.00 СЛУЧАЈ МАКАВЕЈЕВ

Филм Случај Макавејев или процес у бископској сали истражује позицију уметника у социјалистичкој Југославији и усредсређује се на политичку и друштвену климу у којој је са јавних говорница и под покровитељством Комунистичке партије осуђиван филм Мистерије организма.

Држава: Србија 2019
Програм:Српски филм
Трајање: 74’

19.30

Хотел Мумбај говори о запањујућој истинитој причи о жртвама и преживелима разорних напада на Мумбај 2008. године. Прича која се без страха бави дефинисањем глобалних проблема нашег времена. Прича о обичним људима. Правим људима. Људима свих раса, свих боја, свих вероисповести, повезаних у напорној борби за опстанак. Прича која слави највише идеале човечанства – саосецћање, храброст, супротстављање и непоколебљиву жељу за животом.

Држава: Аустралија 2018
Програм: Главни такмичарски програм
Трајање: 125’

21.00 ГОСПОДАР ПАРИЗА

За време владавине Наполеона, Франсоа Видок, једини човек који је успео да побегне из највећих затвора у земљи, ужива статус легенде међу париским полусветом. Остављен да умре након последњег спектакуларног бекства, труди се да остане прикривен под маском обичног трговца. Међутим, његова прошлост га сустиже…

Држава: Француска 2018
Програм:Фест 47 Гала
Трајање: 110’

 

Loading...