Мастер арт виртуози

18.11.2019., 20:00

На концерту ће наступити полазници Мастер арт академије, која је основана 2014. године, са циљем да на једном месту окупи што већи број младих уметника, пружајући им паралелно неопходна додатна усавршавања ван њихових матичних школа.

Програм:
Шолц
: Перпето мобиле
ЈЕЛИСАВЕТА ТОРОМАНОВИЋ, виолина
класа: проф. Ана Весков

Ј. Хајдн: Соната у Де-дуру
МАТИЈА ДАН, клавир
класа: проф. Драгомир Братић

З. Фибих: Сонатина
МИША СУЏУКОВИЋ, виолина
класа: проф. Ана Весков

Ш. Данкла: Варијације на тему Вајгла, оп.89/5
МИЛЕНА МИЛОШЕВИЋ, виолина
класа: проф. Виолета Ћирић

Ј. С. Бах / Д. Кабалевски: Прелудијум и фуга у Еф-дуру
КАТАРИНА БРАТИЋ, клавир
Класа проф. Драгомир Братић

В. Монти: Чардаш
ЛУКА МИТРОВИЋ, виолина
Класа проф. Јелена Адамовић

Г. Форе: Лептир
РЕЉА МИТРОВИЋ, виолончело
класа проф. Данијела Милутиновић

Ш. Берио: Балетске сцене
ДУШИЦА ДИМИТРИЈЕВИЋ, виолина
Класа проф. Ана Весков

В. А. Моцарт: Соната у Бе-дуру,  К. 333 (I став)
ЛАРА АРБАЈТЕР, клавир
класа проф. Драгомир Братић

А. Вјетан: Концерт бр. 4  (I став)
СОФИЈА ГЛАВИЧИЋ, виолина
класа проф. Ана Весков

Клавирски сарадници:
Радан Јовановић, Бисерка Маровић, Мирко Јорговић

Мастер Арт Академија је основана у децембру 2014. године, са циљем да представи у нашој земљи до сада јединствени систем едукације и рада са посебно талентованом младом и перспективном децом. У циљу њиховог окупљања на једном месту и пружања богате концертне активности на месечном нивоу, организовање додатних усавршавања ван њихових матичних школа представља још један битан сегмент у раду Мастер Арт Академије. До сада млади музичари – Мастер Арт Академци су одржали преко 150 концерата широм Србије, а учествујући на многобројним домаћим и међународним такмичењима и стручним семинарима проглашавани су за најперспективније међу својим вршњацима. Активности удружења заснивају се између осталог и на представљању нових младих талената, који су заслужили да се концертно често појављују и широј јавности презентујући своја искуства стечена у раду са најбољим менторима, како из земље тако и иностранства.

Мастер Арт Академија је до сада организовала преко 12 мастер класова професора из иностранства, који су се по својим резултатима и реномеу сврстали у светску елиту музичке педагогије, попут професора виолине Татјане Балашове из Москве (Русија), Игора Ткачука из Брисела (Белгија), Матеје Маринковића из Лондона (Велика Британија), Тимура Мељника из Беча (Аустрија), одакле долазе и професори виолончела Георг Баич и Милан Карановић, као и чувена наша виолончелискиња Маја Богдановић из Париза (Француска) и многи други.

Мастер Арт Академија својим активностима свесно скреће пажњу и на сјајне професоре из Србије, који  својим пожртвовањем, ентузијазмом, стручним радом и залагањем свакодневно учествују у формирању како будуће домаће музичке сцене, тако и савремене педагогије и културе уопште. Уједно организовањем наступа најперспективнијих младих талената, шира јавност има могућност да упозна наше будуће солисте од њиховог најранијег детињства, а у налету све учесталијих музичких такмичења, концертна пракса пред многобројном публиком и на познатм подијумима, даје им необходну сигурност да што брже ојачају и прерасту у  професионалце и искусне музичке интерпретаторе.

Loading...