Концерт пијанисткиње Марије Тимотијевић

18.09.2017., 21:00

Пијанисткиња Марија Тимотијевић је добитница више од двадесет првих награда на републичком и међународном нивоу, а београдској публици ће се представити делима Рахмањинова и Медтнера

Програм:
Николаj Метнер  

Соната, оп. 5, бр.1​
I Allegro

Сергеј Рахмањинов   
Соната, оп. 28, бр. 1
Allegro moderato 
Lento
Allegro molto

Марија Тимотијевић (Прокупље, 1987) је завршила СМШ Корнелије Станковић у Београду. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду на Одсеку за клавир, где је завршила и специјалистичке студије у класи проф. Јокут Михаиловић. Студент је завршне године докторских студија (ФМУ) у класи проф. Дејана Синадиновића. Похађала је летњу школу клавира ЕПТА као и мајсторске курсеве чувених професора.
Добитница је више од двадесет првих награда на републичком и међународном нивоу (Међународно такмичење Петар Коњовић, Међународно такмичење младих пијаниста у Нишу, Фестивал музичке омладине у Шапцу, Шопенијада, Републичко такмичење музичких и балетских школа Србије, Ф. Шопен – Нови Сад, Николај Рубинштајн – Париз, Пјетра Лигуре). Лауреат је Међународног такмичења  Даворин Јенко (2013) као и Међународног такмичења Слобомир (2013). Као солиста је наступала широм Србије, као и у Словенији, Хрватској, Мађарској, Аустрији, Италији, Шпанији, и Француској. Узела је учешће на Маратону класичне музике у Словенији (2012). Под покровитељством амбасаде Мађарске у пројекту Лист Ференц је учествовала у промоцији дела овог композитора. Први наступ са оркестром имала је у тринаестој години под диригентском палицом Ангела Шурева. На свом запаженом наступ са оркестром (2012) је извела Рапсодију на тему Паганинија С. Рахмањинова под диригентском палицом Ле Фи Фија (Вијетнам). Одржала је низ хуманитарних концерата и камерних реситала.

 

 

Loading...