Концерт пијанисткиње Лидије Матић

12.10.2020., 20:00

Лидија Матић ће извести клавирске сонате Семјуела Барбера, Сергеја Прокофјева и Јозефа Хајдна, као и Баладу Фредерика Шопена.

Културни догађаји се и даље одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, а уз извођача и организаторе, број места за публику у Галерији Артгет смањен је на 25.
Због ових ограничења, молимо Вас да своје место резервишете пријавом (нагласити за који концерт) на е-mail адресу lidija.maric@kcb.rs или телефоном на 011 2622 058. Пријављивање је могуће до дана концерта (понедељак, 12. октобар) у 12 сати или док се места не попуне.
Већ наредног дана, снимак дела концерта ће бити објављен на Youtube каналу Културног центра Београда и доступан недељу дана свима који нису успели да присуствују догађају због ограничења.

Програм:
Семјуел Барбер 
Соната у ес–молу, оп. 26
Allegro energico
Allegro vivace leggero
Adagio mesto
Fuga – Allegro spirito

Сергеј Прокофјев
Соната бр. 3 у а–молу, оп. 28

Јозеф Хајдн
Соната Ес–дуру H. 16/52
Allegro moderato
Adagio
Finale – Presto

Федерик Шопен
Балада бр. 2 у Еф–дуру, оп. 38

Биографија:
Лидија Матић је рођена у Нишу. Дипломирала је на Музичкој академији у Београду у класи проф. Душана Трбојевића, а магистрирала у класи проф. Андреје Прегера. Усавршавала се у Риму код проф. Ренца Силвестрија и у Београду код проф. Евгенија Тимакина. Осим бројних рецитала, имала је наступе са београдским филхармонијским оркестрима. Снимала је за Радио-телевизију Београд.
Радила је као професор у СМШ Станковић у Београду.

Loading...