Концерт Бранке и Милана Панића

25.09.2017., 20:00

Сопран Бранка Панић и тенор Милан Панић, извешће арије из популарних опера. Гост концерта је бас Драгољуб Бајић Баја, а клавирски сарадник Борко Милојковић

Програм:
Ђакомо Пучини 
Chi il bel sogno di Doretta из опере Ластавица

No pazzo son из опере Манон Леско

Ђузепе Верди      
Ernani, Ernani involami из опере Ернани

Ђакомо Пучини
Non piangere Liu из опере Турандот

Ђузепе Верди      
Caro nome из опере Риголето

Салваторе Кардиљо          
Core ‘ngrato

Ђузепе Верди      
Salgo gia
из опере Набуко

Ђакомо Пучини
Дует O suove fanciulla из опере Боеми

Волфганг Амадеус Моцарт
Арија Мадамина из опере Дон Ђовани
Гост: Драгољуб Бајић Баја

Биографије:
Бранка Панић (1988) је са 6 година започела образовање у МШ Корнелије Становић у Београду. Завршила је четири одсека – клавир, оргуље, соло певање и музичку теорију СМШ Станковић. Током школовања је освајала награде на такмичењима за пијансите и соло певаче. Са само 17 година je уписала студије музичке педагогије на ФМУ у Београду, које је завршила са похвалама. Оперско певање је учила код проф. Драгослава Илића, а повремено је имала прилику да ради са проф. Бисерком Цвејић и Љубицом Живковић, као и са солистом београдске опере Драгољубом Бајићем. Бранка Панић предаје клавир и солфеђо у СМШ Марко Тајчевић у Лазаревцу, а њени ученици постижу изузетне резултате на републичким такмичењима. Гостовала је на програму РТС-а Жикина шареница. Одржала је концерте у значајним београдским салама (од посебног значаја за њен развој била је сарадња са уредницом музичког програма Неном Михајловић), као и у Србији. Често наступа са својим супругом, тенором Миланом Панићем. Ове године је освојила прво место на Међународном оперском фестивалу у Бјељини.

Милан Панић је почео да учи соло певање у МШ Владимир Ђорђевић у класи Снежане Шипић. Дипломирао је на одсеку за соло певање (2005) у СМШ Корнелије Станковић у класи Татјане Бајалице. Током 2003. и 2004. године био је члан оперског студија  Народног позоришта и имао је прилику да ради са проф. Бисерком Цвејић. Године 2004. је похађао мајсторске курсеве које је водио Симоне Фермани. Радио је проф. Драгославом Илићем у студију Lirica у Београду. Од 2012. године ради са солистом Народног позориша Драгољубом Бајићем. Освајао је награде на међународном такмичењу Лазар Јовановић у Београду, Међународном такмичењу Никола Цвејић у Руми, Међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду и другим. Дипломирао је на одсеку за музичку педагогију на ФМУ у Београду (2012). Редовно наступа у Београду и Србији са супругом Бранком, изводећи арије из опера Вердија, Пучинија и других оперских композитора, трудећи се да на тај начин популаризују оперско стваралаштво. Члан је Хора Опере Народног позоришта у Београду. Члан је ансамбла Горана Бреговића (вокалног секстета) са којим наступа широм света у престижним светским концертним дворанама. Милан Панић предаје клавир у МШ Марко Тајчевић у Лазаревцу.

 

 

Loading...