Ускршњи концерт сопрана Наташе Тасић Кнежевић и пијанисте Саше Кнежевића

04.05.2021., 20:00

Сопран Наташа Тасић Кнежевић, солисткиња опере Српског народног позоришта у Новом Саду и активисткиња и пијаниста Саша Кнежевић приредиће празнични концерт за београдску публику, са програмом који чине соло песме и арије из зарзуели шпанских композитора.

Културни догађаји се одржавају уз прописане епидемиолошке мере за сузбијање ширења вируса COVID-19, те је број места за публику у Галерији Артгет ограничен и сва места су ПОПУЊЕНА.
Током недеље, снимак дела концерта ће бити објављен на YouTube каналу Културног центра Београда и доступан свима који нису успели да присуствују догађају.

Програм:
Мануел де Фаља
Седам шпанских народних песама, G. 40
El paño moruno
Seguidilla murciana
Asturiana
Jota
Nana
Canción
Polo

Пабло Луна
De España vengo, арија из зарзуеле El niño judío

Пабло Соросабал
Noche hermosa, арија из зарзуеле Катјушка

Биографије:
Наташа Тасић Кнежевић (Београд) упоредо са студијама на Саобраћајном факултету у Београду, похађала је студије соло певања на Академији лепих уметности као стипендиста принцезе Јелисавете Карађорђевић. Основне академске студије је завршила у класи професорке Јасне Шајновић. Специјалистичке студије је завршила на Факултету музичке уметности у класи професорке Вишње Павловић. Усавршавала се на мајсторским курсевима реномираних уметница попут Миреле Френи, Лиоре Мауер и Ире Сифа. Освојила је неколико награда на међународним такмичењима код нас и у Италији. Одржала је бројне концерте у Србији и широм Европе. Наступала је на београдским фестивалима Бемус, Белеф, Дани Београда и Битеф. Као чланица оперског студија Народног позоришта у Београду, остварила је прве улоге, а по завршетку оперског студија дебитовала је у резличитим продукцијама опере Кармен као Фраскита и Микаела. Наташа Тасић Кнежевић је наступала у представама Атељеа 212 Страх и његов слуга, режисера Кокана Младеновића, и у представи Брод плови за Београд, а имала је прилику да оствари улоге и на филму. Упоредо са уметничким радом, посвећено се бави педагогијом. Занимљиво је да је прва педагошка искуства стекла као професорка математике и физике у ОШ Бранко Пешић, у сарадњи са Ромским дечијим центром. Као професорка соло певања радила је у МШ Петар Стојановић на Убу. Као вокални педагог у оквиру Le studio позоришта и слободне драмске академије припремала је мјузикле Чикаго, Америчка бурлеска, Свини Тод, Млечни пут и друге. Аутор је пројекта Класика за маме и тате, једног од науспешнијих едукативних програма у протекле 3 године. Суделовала је у пројектима чији је циљ промоција образовања, културе и социјалне интеграције. Залаже се за иста права свих људи без обзира на националност, верску или полну различитост и стога је изузетно поштована не само у Србији већ и ван граница. Неколико пута је била специјални гост у Савету Европе, а на последњој конференцији је говорила о утицају ромске културе на европску и светску културну баштину. Запослена је као солисткиња опере у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Саша Кнежевић (1971, Београд) дипломирао је на клавирском одсеку Факултета музичке уметности у Београду 2002. године у класи професора Милоша Ивановића. Завршио је специјалистичке студије у класи професорке Љиљане Турлаков на Академији лепих уметности у Београду. Наступао је као солиста и као корепетитор са певачима и инструменталистима у земљи и иностранству (Италија, Немачка, Норвешка, Нови Зеланд, Тајланд). Концертирао је широм Србије. Посебно су значајни наступи на Коларцу у децембру 2007. и на 38. БЕМУС-у. Сарађивао је у више наврата са педагозима балетске школе миланске Скале као и са Дресден Франкфурт балеском компанијом. Запослен је као корепетитор класичног балета и савремене игре у балетској школи „Димитрије Парлић“ у Панчеву.

Loading...