15. ФЕСТИВАЛ СРПСКОГ ФИЛМА ФАНТАСТИКЕ / 31.10.2021. / 15.00

31.10.2021., 15:00

15.00
ВАН КОНКУРЕНЦИЈЕ (106 мин)

CASTLE FREAK
Америка, режија: Tate Steinsiek
трајање: 106 мин
година продукције: 2020.
Синопсис: Након што остаје трајно слепа, након саобраћајне несреће, Ребека добија вест да је њена давно изгубљена мајка недавно преминула, напустивши замак предака њихове породице у руралној Албанији. Путујући на имање са групом пријатеља, Ребека се нада да ће то бити прилика за њу да се поново повеже са прошлошћу коју никада није познавала и мајком која ју је наизглед оставила иза себе. Када почну да се дешавају мистериозни догађаји и њени пријатељи почну да умиру, Ребека мора да открије тајне историје своје породице пре него што и она постане плен Наказе из замка.

17.00
ИНОСТРАНА ТАКМИЧАРСКА СЕЛЕКЦИЈА (73 мин)

NO PODRAS VOLVER NUNCA
Шпанија
режија: Mónica Mateo
трајање: 14 мин
година продукције: 2020.
Синопсис: Ана и Давид се опраштају као и сваки други дан. Млада дама има планове, али неће закаснити. Међутим, дешава се нешто изузетно; нешто што мења њену стварност и целокупни досадашњи живот.

NYCTIBIUS
Аргентина
режија: DN Bianco
трајање: 27. мин
година продукције: 2021.
Синопсис: У Јужној Америци живи мистериозна птица која је инспирисала митове међу домородачким народима. Неки од њих повезују ту птицу са духовима, због њене способности да користи камуфлажу. Други кажу да ће онај ко чује њену необичну песму бити уклет.

STUCK
Колумбија
режија: Pablo Tobon Gallo
трајање: 15. мин
година продукције: 2020.
Синопсис: Много светлосних година удаљена од Земље, Ева, оператерка минске колоније, буди се и схвата да је заробљена под земљом након експлозије на површини. Страх се повећава док осећа да се зидови затварају око ње, да јој је једна рука заробљена, да јој у оделу цури кисеоник и не може да користи потиснике. У наизглед немогућим околностима, Ева мора да пронађе излаз.

SPACE FRANKIE
Шпанија
режија: David Valero
трајање: 17 мин
година продукције: 2021.
Синопсис: Пацо је рибар, који није у најбољим односима са комшијама. Након открића необичног артефакта односи између њих ће се драстично променити.

ФИЛМ ИЗНЕНАЂЕЊА (25 мин)
НА ПРЉАВОМ ТРАГУ
пилот епизода за истоимену серију
режија: Миша Зоровић
година продукције: 2004.

19.00
ДОДЕЛА НАГРАДА И ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА:
SUPERDEEP
Русија
режија: Arseny Syuhin
трајање: 115 мин
година продукције: 2020.

Синопсис: Мали истраживачки тим спустио се испод површине да открије тајну најдубље бушотине на свету. Њихово откриће ће се испоставити као највећа претња у историји, а будућност човечанства биће у њиховим рукама.

Loading...